Ο φασίστας

 


Έστω ότι είσαι φασίστας. Έχεις τρεις μήνες να σταματήσεις να είσαι φασίστας. Δεν λέω να γίνεις αριστερός, που το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα είναι ψευτοκουλτουριάρηδες και υπάρχει και μισή ντουζίνα, υποθέτω, που καταλαβαίνει τι σημαίνει, αλλά να σταματήσεις να είσαι φασίστας. Αν σε τρεις μήνες δεν το καταλάβεις, τότε η μόνη λύση είναι η απομόνωση. Μπορεί να συγχωρεθείς ακόμα κι αν ψήφισες φασιστικά. Έχεις 92 μέρες, 90, αν είναι το πρώτο τρίμηνο δίσεκτου έτους.

Έστω ότι είσαι φασίστας. Χωρίς καν να κάνεις οτιδήποτε, δηλώνοντας απλώς αυτήν την ιδιότητα, (πρέπει να) σχηματίζεται δικογραφία για πλημμέλημα.

Φέτος «γεννήθηκε» το είδος του όχι ακριβώς φασίστα, αλλά του φασιστούλη, του γλομπίσκου φασιζομένου, που η Δεξιά μπορεί να το αντέξει. Το σηκώνει και ενδεχομένως έχει τη σημασία του ότι το ξεφορτώνεται όταν ξεπερνά την κορεκτίλα, εξαρτάται πώς το βλέπει κάποιος. Εντάξει, και μερικά υψωμένα χεράκια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Μπορεί και να είναι σπαρτιάτικα.  

Εν τω μεταξύ, πέρυσι τέτοια μέρα.

 


Μια φορά, μία φίλη με ρώτησε, «αν όχι ξύλο στους φασίστες, τότε τι;»

Η απάντηση είναι μία. Είσαι φασίστας. Σταμάτα να είσαι φασίστας. Για να το πω όπως ο φίλος μου ο Μπάρνεϊ, «όταν είσαι φασίστας, σταματάς να είσαι φασίστας και γίνεσαι άνθρωπος».

Ο φασίστας Ο φασίστας Reviewed by Λευτέρης Ελευθερίου on 12:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.