ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 


από τον Θεόδωρο Τσολούδη

‘’ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΕΚΕΙΝΗΝ, της 13ης Αυγούστου’’ γράφει ο Παπαδιαμάντης, ‘’ ακάθητο μόνος, ολομόναχος, έξω του ναΐσκου, εις το προαύλιόν, εκάπνιζε το τσιμπούκι του, ερρέμβαζεν, και οι λογισμοί του εχάνονταν στο άπειρο. Τι εσκέπτετο; ‘’

Σκεφτόμουν – καθώς ειδήσεις τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ( πόσο μάλλον τον Δεκαπενταύγουστο) – τις διακοπές μου. Και εμακάριζα την εποχή μου και τον πλούτο των πληροφοριών που, χάρις στο θαύμα της εύκολης επικοινωνίας και της άμεσης πρόσβασης στο διαδίκτυο, έκαναν τις επιλογές μου ακόμα πιο εύκολες.

Το μέρος ( νησί για την ακρίβεια) το είχα ήδη επιλέξει. Σ΄ αυτό συνέκλιναν άλλωστε και όλα τα αφιερώματα των μοντέρνων περιοδικών που ανελλιπώς διάβαζα.

Τύχη αγαθή έκανε να συμπληρώσω τις μέρες εκείνες και τον απαραίτητο αριθμό κουπονιών που πρόσφερε η καθημερινή μου εφημερίδα και που μου εξασφάλισαν όχι μόνο δωρεάν εισιτήρια, αλλά και με πολυδιαφημισμένο, γρήγορο και πολυτελές πλοίο.

Διάλεξα το ξενοδοχείο μου από ένα έντυπο που έφτασε με το ταχυδρομείο, μαζί με τον λογαριασμό της πιστωτικής μου κάρτας, βρίσκοντας ενδιαφέρουσες τις πληροφορίες και κυρίως, την χρέωση σε δώδεκα άτοκες δόσεις.

Στο αγαπημένο μου αντρικό περιοδικό είχα ήδη σταμπάρει μία βολική και λουσάτη συνάμα βαλίτσα, μαζί με κάποια άλλα απαραίτητα αξεσουάρ ένδυσης που περιλαμβάνονταν στο ίδιο αφιέρωμα.

Οργανωμένος και μεθοδικός πάντα όπως ήμουν – πολλοί μου το καταλόγιζαν ως κουσούρι – είχα ήδη κόψει από το γαστρονομικό περιοδικό που ήμουν συνδρομητής , τη σελίδα ‘’ Που θα φάτε’’ για το συγκεκριμένο νησί, ενώ σε ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο πριν από μερικές ημέρες, είδα ωραίες εικόνες από ένα club όπου γινόταν πολύ χάζι και αποστήθισα το όνομά του.

Από το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας μου αντέγραψα μία λίστα βιβλίων που επέλεξαν ορισμένοι επώνυμοι και που ήταν, ως φαίνεται, κατάλληλα για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Το αντιηλιακό μου το είχα ήδη αγοράσει ( αυτό το καινούργιο που διαφημίζουν τόσο έξυπνα ) και είχα αποστηθίσει το ειδικό δελτίο ηλιοθεραπείας, για να ξέρω με ακρίβεια με βάση το χρώμα και τον τύπο του δέρματός μου, πόση ώρα μου επιτρεπόταν να εκτίθεμαι στον ήλιο.

Χαμογέλασα πονηρά, αναλογιζόμενος τις νησιώτικες περιπέτειές μου και έκοψα το τετρασέλιδο του αγαπημένου μου περιοδικού που παρουσίαζε τέσσερις καινούργιες στάσεις για την σεξουαλική πράξη ( αλήθεια , δεν τις είχα ποτέ σκεφτεί….).

Ωστόσο, επειδή ποτέ δεν απέκλεια και την προοπτική να μείνω μπακούρης, έβαλα στην άκρη και το άλλο το περιοδικό, το τολμηρό, με κάτι ωραία γυμνά….

Χαμογέλασα πάλι, πανευτυχής. « Α, τον Αύγουστο νιώθω πραγματικά ελεύθερος» μουρμούρισα, τραβώντας και μία γερή ρουφηξιά από το κουβανέζικο πούρο που κάπνιζα με συνοδεία ενός malt whisky  δεκαοχτώ χρόνων.

Καλές διακοπές μου….

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Reviewed by Λευτέρης Ελευθερίου on 11:29 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.