Νυμφευόμενοι ΜνηστήρεςΓάμος. Τελεία. Και παύλα. Καταρχάς στην ερωτική σου ποικιλία, θεωρητικά τουλάχιστον. Με το που λες εκείνο το «ναι» (μέγας μύθος, καθώς στην πραγματικότητα ο παπάς δεν ρωτάει τη γνώμη σου σε κανένα σημείο του ορθόδοξου μυστηρίου), αυτό που κάνεις στην ουσία, είναι να απεμπολήσεις το δικαίωμα που έχεις, στις μελλοντικές ερωτικές σου κατακτήσεις. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι έξ ημών Έλληνες έχουμε θετική ως θετικότατη γνώμη για το θεσμό αυτόν και για αυτό το λόγο πράττουμε ανάλογα. Επομένως ο γάμος συμβαίνει. Και συμβαίνει any time, any millennium. Μέχρι και ο Σωκράτης προέτρεπε τους συμπολίτες του να το πράξουν. Παντρέψου, τους έλεγε. Αν πάρεις καλή γυναίκα θα γίνεις ευτυχής. Αν πάρεις κακή θα γίνεις φιλόσοφος.

Στη συντριπτική πλειοψηφία, αν η ένωση δύο ανθρώπων αφορά κατά 50 τοις εκατό τους άντρες συμβαλλόμενους, ο γάμος - ως Γάμος - ανήκει κατά κυριότητα στη γυναικεία επικράτεια.( Παραδείγματα-εφαρμογές: το περιοδικό «Νύφη» το οποίο έχει 600 σελίδες στο μηνιαίο τεύχος και στο ειδικό του ένθετο ξεπερνάει ακόμα και τη Δομή. Έχετε δει κανένα περιοδικό με το όνομα «Γαμπρός»;). Και έτσι λογικά, η προετοιμασία ενός γάμου αντιπροσωπεύει για μια γυναίκα ότι για έναν καριερίστα γιάπι η μετακόμισή του στον όροφο διοίκησης της πολυεθνικής .Αν θέλετε την ηρεμία σας, δεν πολυμπλέκεστε στα πλάνα κανενός από τους δύο. Συνήθως δε, το επικείμενο μυστήριο τεντώνει και τα νεύρα. Και ειδικά των γυναικών. Είναι η εποχή που οι προτεραιότητες των δύο μνηστήρων τείνουν σε αποκλίνοντα σύμπαντα, με το ασθενές φύλλο κυρίως να έχει αναλάβει τον ρόλο του Mr Spock (τετράγωνη λογική και παντελής έλλειψη χιούμορ). Διότι περνάει πολλαπλάσιο άγχος από τους άντρες και σκεφτείτε πόσο της έχει σπάσει τα νεύρα και η μάνα της. Ειδικά για τη γαμήλια δεξίωση. «Μα είναι δυνατόν να μην καλέσουμε τη θεία Ευτέρπη από το χωριό;». Και ας έχει ανέβει η ταρίφα των καλεσμένων στα 400 άτομα, όσοι και το χωριό της.

Και μια που μιλάμε για γάμο με δεξίωση, μια μικρή επισήμανση προς κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτή η μαγική βραδιά μπορεί να κοστίσει από το ισοδύναμο μιας Πόρσε μέχρι εκείνου ενός ταπεινού Skoda Felicia. Στην πρώτη περίπτωση παίρνεις χρυσά μαχαιροπήρουνα, Ρώσικο χαβιάρι και την Celine Dion. Στη δεύτερη κρέπες, DJ που παίζει και ξένα, και κεφτεδάκια εκδρομής. Αναλόγως τα οικονομικά σας διαλέγετε και παίρνετε. ( Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια, το hangover της επομένης είναι το ίδιο).

Ας εξετάσουμε τώρα και το θέμα από τη σκοπιά του γαμπρού. Ο οποίος γαμπρός τη βραδιά του γάμου του βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο πιθανότατα πιο ετερόκλητο και από την ορκωμοσία του τάγματός του στη Λήμνο. Με τη διαφορά όμως ,ότι στην περίπτωση του γάμου, εκείνος είναι ο μόνος που ορκίζεται στην περιοχή .Επίσης είναι ο μόνος άντρας που θα φιληθεί στις επόμενες ώρες τουλάχιστον άπαξ με όλο αυτό το πλήθος. Είναι μια στιγμή κρίσιμη, που έχει λυγίσει και τους καλύτερους. Στο μεταξύ, είναι και κομμάτια από το BACHELOR. Ξέρετε, το έθιμο που καθιερώθηκε ως η τελευταία ευκαιρία που έχει ένας ενήλικος άντρας να διασκεδάσει με τους φίλους του πριν αποδεχθεί το ζυγό. Βέβαια τις περισσότερες φορές καταλήγει σε κάτι που φέρνει προς highlight πενταήμερης χωρίς σεξ στο τέλος.

Και παρόλα αυτά, συνεχίζει και είναι παρών τη βραδιά του μυστηρίου. Και πολύ καλά κάνει. Διότι ερωτεύθηκε όπως λέει, δύο υπέροχα γαλάζια μάτια. ( Το λάθος βέβαια είναι ότι παντρεύεται ολόκληρο το κορίτσι). Anyway. Έτσι μικρέ μου φίλε, ας μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω δύο μικρά tips που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη πριν και κατά την διάρκεια της γαμήλιας τελετής. Προσποιήσου κατά αρχάς, ότι τα ορντέβρ που θα υπάρχουν στο γαμήλιο μενού σε απασχολούν το ίδιο σοβαρά με τον τελικό του Champions League. Πίστεψε με ότι θα την κάνεις τρισευτυχισμένη. Και δεύτερον, κατά την διάρκεια του γαμήλιου party άσχετα εάν οι δεξιώσεις είναι θορυβώδη μέρη, βρες ένα λεπτό να μιλήσεις με τον πεθερό σου. Αγαπάτε την ίδια γυναίκα, στο κάτω κάτω. Έχετε περισσότερα κοινά απ’ ότι φαντάζεστε. Εκτός κι αν οι φίλοι του και η γυναίκα του τον αποκαλούνε «στρατηγέ μου» παρόλο που δεν είναι στρατιωτικός. Τότε ίσως πρέπει να κρατήσεις κάποιες αποστάσεις (Αν τον φωνάζει έτσι και η κόρη του, ίσως θα έπρεπε να είχες ήδη κρατήσει τις αποστάσεις σου και απ’ αυτήν ).

Σημείωση: Συνήθως, για τον επικείμενο γάμο φίλων ή γνωστών η χαρά εκ μέρους μου είναι δεδομένη και περίσσεια. Και αυτό αποτυπώνεται εκτός με τη μορφή ενός δώρου και με πολλά αισθήματα αγάπης προς αυτούς και τους οικείους τους. Στην προκειμένη όμως περίπτωση της Εύας και του Λεωνίδα, που δυστυχώς τους γνωρίζω πολύ αμυδρά έως ελάχιστα πιθανόν να μην μπορέσω να καταφέρω τίποτε από τα δύο παραπάνω. Γι’ αυτό θα ήθελα μαζί με τις καλύτερες ευχές μου να τους αφιερώσω και αυτό εδώ το κείμενο προς χιουμοριστική και μόνο τέρψη ( για το τελευταίο ελπίζω).
Βίος ανθόσπαρτος με όλη μου την αγάπη.

Y.Γ.: Για την συγγραφή του κειμένου αυτού, εκτός από το εμφανές (μόνο σε μένα) αρθρογραφικού μου ταλέντου, χρησιμοποίησα και κάποιες φράσεις ή ατάκες, που εν καιρώ έχω διαβάσει στον έντυπο ή ιντερνετικό τύπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανώνυμους "συναδέλφους μου" για την αμέριστη βοήθεια τους.

Στο ρόλο του Properman

ο Θεόδωρος Τσολούδης
Νυμφευόμενοι Μνηστήρες Νυμφευόμενοι Μνηστήρες Reviewed by Unknown on 10:47 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.