Βαλς με τον Σταύρο


Τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν έχω ιδέα από πολιτική όπως επίσης και από την δημιουργία νέων προοδευτικών φορέων ή κομμάτων και την λειτουργία αυτών. Και μάλλον νιώθω ήδη άσχημα που χρησιμοποιώ το όνομά του χωρίς να τον ξέρω. Δεν θα μακρηγορήσω όμως, θα πω μόνο, ότι η αφορμή και το εφαλτήριο για τον αναπάντεχο αυτόν “συγγραφικό μου οίστρο” προέκυψε μετά από το έντονο ενδιαφέρον και την άκρατη περιέργειά μου (όπως και πολλών άλλων μεταξύ ημών) να αναρωτηθώ τι πραγματικά έχει απομείνει από το πετυχημένο πολιτικό πείραμα της δημιουργίας του Ποταμιού και του ελπιδοφόρου παρθενικού ξεκινήματος  της 26/02/14.
   
Αξιότιμε κύριε Θεοδωράκη, αγαπητέ Σταύρο, ως άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς και του ιδιωτικού τομέα ενασχόλησης γνωρίζω κάλλιστα (όπως και εσύ βέβαια) ότι όλα τα ξεκινήματα είναι δύσκολα, είναι περίπλοκα. Και το σίγουρο είναι ότι η διαφορετικότητα και το καινούριο στοιχίζουν πολύ ακριβά στην Ελλάδα του παραλόγου, ειδικά όταν προσπαθείς να μπεις αμέσως στο παιχνίδι της εξουσίας μέσα στο γήπεδο των άλλων. Θα στείλουν εναντίον σου τους καλύτερους κυνηγούς τους είτε με την αρχέγονη μορφή του “κακού” ως πολιτικοί εχθροί και αντίπαλοι είτε με την αντίστοιχη μορφή του “καλού” ως εντιμότατοι φίλοι. Επίσης όμως, θα μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω ότι ο πηδαλιούχος ενός πλοίου και κατά συνέπεια ενός πολιτικού οργανισμού, αναπόφευκτα χρεώνεται και πιστώνεται και τις βασικές επιλογές σε πρόσωπα και πολιτικές που χαράζουν εν τέλει την φθίνουσα ή αύξουσα πορεία του κόμματός του.

Και για να αποδώσουμε αγαπητέ Σταύρο, και “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι” πολλές από τις αρχικές επιλογές των κομματικών σου συντρόφων αποδείχτηκαν εν καιρώ, το λιγότερο πολύ κατώτερες των περιστάσεων. Το Ποτάμι χρησιμοποιήθηκε από πολλούς ως πολεμικό άρμα για την απομάκρυνσή τους από ένα βεβαρυμμένο πολιτικό παρελθόν που τους καταδίωκε σαν λαίλαπα και στην πρώτη –αναπόφευκτη ίσως- δημοσκοπική συρρίκνωση ο Τιτανικός εγκαταλείπεται με έτοιμες εδώ και καιρό πλέον βάρκες, που ταξιδεύουν ολοταχώς  προς τις ανοιχτές αγκάλες των αποστειρωμένων τέκνων και επιγόνων των πολιτικών δεινοσαύρων που κυβέρνησαν κατά το παρελθόν την Ελλάδα.

Και δυστυχώς, μετά λύπης μου παρατηρώ ότι αντί να υπάρχει ένα οργανωμένο και μεθοδικό σχέδιο αναδόμησης και ανασύνθεσης του Κινήματος και εν γένει του Κεντρώου πολιτικού χώρου στην πατρίδα μας, οι μόνες ενέργειες που γίνονται από εσένα και τους συνεργάτες σου είναι κάποιες σπασμωδικές κινήσεις αποπροσανατολισμού χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον με αποκορύφωμα την προ ημερών πολιτική  υιοθέτηση των απανταχού ξεχασμένων ορφανών του ΠΑΣΟΚ που κατά κυριολεξία δεν έχουνε “που την κεφαλή κλίνη”. Θέλω πραγματικά να πιστεύω ακόμα και τώρα ότι αυτή η ανώφελη (κατά την γνώμη μου) πολιτική σου κίνηση, λειτουργεί απλώς ως πρελούδιο ενός πρωταπριλιάτικου αστείου ολκής προς χιουμοριστική και μόνο τέρψη, διότι αν ισχύει το αντίθετο ας μου επιτραπεί να σε πληροφορήσω ότι οι εναπομείναντες ζωές του πολιτικού Pac-Man της εποχής μας τελειώνουν δυστυχώς  πολύ γρηγορότερα από ό,τι το έχουμε φανταστεί.

Μετά τιμής,
Θεόδωρος Τσολούδης

Βαλς με τον Σταύρο Βαλς με τον Σταύρο Reviewed by Unknown on 3:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.