Η τέχνη της ρουτίνας


Η ρουτίνα είναι μία λέξη που όλοι μας απεχθανόμαστε, αρνητικά φορτισμένη όσο δεν πάει, πηγή μύριων όσων κακών και που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι είναι άμεσα συνυφασμένη με την τέχνη και το μεγαλείο της. Σίγουρα το τελευταίο που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος όταν φέρνει στο μυαλό του έναν καλλιτέχνη, είναι μια κοινότοπη ζωή, με πρόγραμμα αυστηρό, που δεν μπορεί να παρεκκλίνει στιγμή. Κι όμως, το βιβλίο «Η Τέχνη της ρουτίνας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Key Books» θα σε κάνει να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και να δεις τη ζωή μερικών από τους κορυφαίους πρεσβευτές της διανόησης απογυμνωμένη από τον θόρυβο των επιτυχιών τους.

Το βιβλίο του Μέισον Κάρι θα σας ταξιδέψει στις πολύκροτες ζωές του Μάρξ και του Γουόρχολ, του Μότσαρτ, του Μπαλζάκ και άλλων πολλών, έτσι όπως καταγράφηκαν σε συνεντεύξεις τους ή βιογραφικά έργα τους, με στόχο να αποποινικοποιήσει την έννοια της ρουτίνας, μετατρέποντάς την σε ένα καθημερινό τελετουργικό που παράγει τέχνη και διανόηση για περισσότερα από 400 χρόνια. Συγκλονιστικές ιστορίες δεκάδων φλυτζανιών καφέ, ατελείωτες ώρες σε γραφεία καθαρά και τακτοποιημένα, πολύ αλκοόλ και καπνός, συγκεκριμένα ωράρια, εξαντλητική σωματική άσκηση και φυσικά η ανάγκη για επιβίωση να τρέχει παράλληλα με αυτήν για έκφραση.


Γεμάτο συναρπαστικές ιστορίες, «η Τέχνη της Ρουτίνας» διαβάζεται εύκολα και σε κρατάει κολλημένο, περνώντας από τη μία προσωπικότητα στην άλλη, αφήνοντάς σου στο τέλος μία γλυκιά αίσθηση ικανοποίησης, γνωρίζοντας τις ζωές ιδιοφυών ανθρώπων που συγκλόνισαν τον σύγχρονο κόσμο και αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όποιον αναρωτιέται πώς θα περάσει τη μέρα του.
Η τέχνη της ρουτίνας  Η τέχνη της ρουτίνας Reviewed by Unknown on 3:02 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.