Μια κάποια σκυλίσια σκέψη


Ένα από τα virals των προηγούμενων ημερών ήταν μια έρευνα του Χάρβαρντ σχετικά με το τι ονειρεύονται οι σκύλοι. Τα posts συγκινημένων φιλόζωων έκαναν κατάληψη στον «τοίχο» μου κι εγώ ήμουν ένα βήμα πριν κοπανήσω το κεφάλι μου στον τοίχο τον εκτός εισαγωγικών. Όχι γιατί δεν είμαι φιλόζωος άνθρωπος, όποιος με ξέρει δεν μπορεί να αμφιβάλλει γι' αυτό. Αλλά γιατί τα αποτελέσματα της έρευνας διαστρεβλώθηκαν, προς τέρψιν των απανταχού σκυλοπατέρων και προς όφελος των site που αναπαρήγαγαν την «είδηση» με πηχυαίους τίτλους συγκίνησης.

Λοιπόν, η έρευνα υποστηρίζει ότι, όπως εμείς συχνά βλέπουμε στον ύπνο μας πράγματα που μας απασχολούν στον ξύπνιο μας, που τα έχουμε έγνοια, που μας αγχώνουν ή που μας λείπουν ή που τα λαχταράμε, έτσι κάνουν και οι σκύλοι. Είναι νοήμονα όντα και ο μηχανισμός του ύπνου τους είναι παρόμοιος με τον δικό μας (αν εξαιρέσεις τη μυϊκή καταστολή, αλλά αυτό είναι γνώση που ξέθαψα από τη νευροψυχολογία του τρίτου έτους), επομένως είναι απολύτως εύλογο, μέσα στα υπόλοιπα που ονειρεύονται, όπως κονσέρβες, γάτες και μπαλάκια, να βλέπουν και τα αφεντικά τους, ακόμα και να έχουν έγνοια αν τα ευχαριστούν ή όχι.

Μην τρελαίνεστε, παιδιά και μην ανεβάζετε βίντεο με δάκρυα στα μάτια, ευγνώμονες για την αγάπη των σκύλων σας. Τα αγαπάτε και σας αγαπούν ανιδιοτελώς, εννοείται. Η απόδειξη όμως δεν είναι αυτή η έρευνα.

Αν είχα τα μέσα, θα έκανα μια δική μου έρευνα, για να δω τι ονειρεύονται οι σκύλοι που δεν έχουν αφεντικά. Αυτοί οι κόπροι, τα μπασταρδάκια, οι ανένταχτοι. Οι σκύλοι-ελεύθεροι επαγγελματίες, οι σκύλοι-καλλιτέχνες, οι σκύλοι-Νικόλες Άσιμοι.

Πού ταξιδεύει άραγε ο νους, χωρίς αφεντικά;

Βλέπει εφιάλτες;

Τι απογίνονται τα όνειρα όταν τα αφεντικά πεθαίνουν;


Εγώ πάντως θα υιοθετήσω μια γάτα. 

Μια κάποια σκυλίσια σκέψη Μια κάποια σκυλίσια σκέψη Reviewed by Unknown on 5:30 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.