Φορος τιμής στο old school


Όσοι αγαπούν τις vintage μοτοσυκλέτες έχουν ένα όνειρο, να αποκτήσουν μία BMW R5. Η μηχανή-ορόσημο βγήκε στην κυκλοφορία από τη γερμανική εταιρεία πριν από σχεδόν 80 χρόνια (1937) και βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας χάρη σε μερικούς ρομαντικούς που έχουν σπαταλήσει χρόνο και χρήμα προκειμένου να τις κρατήσουν ζωντανές και λειτουργικές. Πλησιάζοντας όμως τα εκατοστά της γενέθλια, η μητέρα εταιρεία σκέφτηκε πως θα ήταν καλό να αναβιώσει το μαγικό αυτό δίκυκλο.


Πρόσφατα παρουσίασε την BMW R5 Hommage στην επίδειξη στο Concorso dEleganza Villa dEste 2016 στην Ιταλία. Η αναβίωσή της συνδυάζει τέλεια τα εμβληματικά χαρακτηριστικά και το στυλ της αρχικής με κάποιες σύγχρονες προσθήκες που δεν αλλάζουν όμως το DNA της. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την BMW Motorrad με τη βοήθεια από Ronna και Benna Norén από την Unique Custom Cycles.  Διαθέτει ένα πρωτότυπο κινητήρα R5 μπόξερ 500cc και μια συλλογή από χειροποίητα μέρη που ποικίλουν.


Ο υπεύθυνος σχεδιασμού και διευθυντής στο δημιουργικό τμήμα της BMW Motorrad, Όλα Στένεγκαρντ μίλησε για την μοτοσυκλέτα ορόσημο λέγοντας: «Στις μέρες μας είναι απλό να σχεδιάσουμε ένα πολύπλοκο δίκυκλο. Αλλά είναι πολύπλοκο να σχεδιάσουμε την απλότητα σε μία μηχανή. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τη σαφήνεια και την αισθητική της R5 στο σήμερα και αυτό που βλέπεται είναι ένας συνδυασμός υψηλής τεχνολογίας με τεράστιο σεβασμό στην old school αισθητική του πρότυπου μοντέλου».


Τα ευχάριστα νέα για τους λάτρεις των vintage μηχανών έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η BMW τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει στην κυκλοφορία όλα σχεδόν τα πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς όπως το Concept 90 που έγινε R nineT παραγωγής, το Concept Roadster που ήταν ουσιαστικά προάγγελος του R1200R και πέρσι το Concept 101 που ξέρουμε ότι θα βγει στην παραγωγή το 2017 ως MCN.


Οπότε, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του R5 Hommage.
Φορος τιμής στο old school Φορος τιμής στο old school Reviewed by Unknown on 7:30 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.