Μια ιδιότυπη αναμέτρηση


Η πολιτική στη χώρα μας έχει καταντήσει αδιάφορη, δεδομένου ότι δύσκολα πια ασχολείται κάποιος στα σοβαρά μαζί της, απειλητική, καθώς όταν πας να ασχοληθείς φοβάσαι για το τι σε περιμένει αλλά και προβλέψιμη, γιατί, ό,τι κι αν γίνει, στο τέλος θα ψηφίσουν αυτά που χρειάζεται και θα πάμε παρακάτω. Από την άλλη, υπάρχει ο αθλητισμός που είναι συναρπαστικός και απρόβλεπτος όσο δεν πάει, ειδικά όταν μιλάμε για το μπάσκετ. Μία κόντρα ανάμεσα σε πολιτική και αθλητισμό είχαμε χθες το βράδυ. Από τη μία οι προβλέψιμοι κουστουμάτοι έπαιζαν την μπάλα τους στην Bουλή και την ίδια ώρα κάτι τυπάκια με περίεργα παπούτσια και αμάνικες φανέλες, κατέθεταν την ψυχή τους στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αυτού που οι βουλευτές σκέφτονται να πουλήσουν.

Η διαφορά ανάμεσα τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μέσω των σύγχρονων τηλεοράσεων, που σου δίνουν τη δυνατότητα να βλέπεις και τα δύο ταυτόχρονα με το split screen και τότε είναι που πραγματικά χάνεις το μυαλό σου. Εύχεσαι τα πράγματα να μπορούσαν να είναι διαφορετικά και η δράση να είχε μεταφερθεί στο άλλο μισό της οθόνης. Κι εκεί που κάθεσαι χαλαρός στον καναπέ και περιμένεις να ψηφιστούν τα μέτρα, ξαφνικά να πεταχτούν τρεις καλοντυμένοι Σπανούληδες και να κάνουν το απρόβλεπτο, να αλλάξουν τη ροή του σημαντικότερου αγώνα που δίνει ο καθένας μας, αυτόν για την επιβίωση. Και ας ήταν σάπιο το ματσάκι που έβλεπες δίπλα, ας το έπαιρνε ο αντίπαλος χωρίς καν να προσπαθήσει.


Μα, θα μου πείτε, τι σόι όνειρα είναι αυτά που βλέπεις; Κι όμως, αν εξετάσει κανείς τη σειρά των τελικών του μπάσκετ, θα δει πως πάνω κάτω τα δεδομένα είναι ίδια. Ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα, όπως φυσικά και η χώρα μας και μπαίνει στο ΟΑΚΑ με μηδέν ψυχολογία, όντας πίσω στο σκορ λίγο πριν λήξει το ματς. Εκεί όμως υπάρχει ο Σπανούλης, που με τρίποντο καθάρισε το ματσάκι και πανηγύρισε μέσα στο σπίτι του αντιπάλου. Για να τα λέμε όλα, και η συνεδρίαση είχε μία έκπληξη, την κυρία Κατριβάνου, που αρνήθηκε να ψηφίσει τον «κόφτη» και το «υπερταμείο» σε αυτή την ιστορική ψηφοφορία και παραιτήθηκε, αφήνοντας την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ λαβωμένη, με 152 βουλευτές αντί για 153. Βέβαια, όσο κι αν φαντάζει ηρωικό αυτό που έκανε και αρκετοί από εμάς αναφώνησαν «επιτέλους ρε π@@@@η», ήξερε από την αρχή πως η δική της «αποστασία» δεν είναι αρκετή για να αλλάξει τα πράγματα. Όπως δεν ήταν αρκετή και η υπερπροσπάθεια του Πρίντεζη στο πρώτο ματς, στο οποίο άφησε στην άκρη το πένθος για τον χαμό του πατέρα του και έπαιζε μόνος του στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, με τη διαφορά βέβαια ότι αυτός δεν το ήξερε.


Βέβαια προκύπτουν και θετικά από την χθεσινή ιδιότυπη αναμέτρηση που σκάρωσα. Το γεγονός ότι, ακόμα κι αν σε έχουν ξεγραμμένο, μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και να αλλάξεις τη μοίρα σου, αν φυσικά έχεις τα «φρύδια». Η σειρά της πολιτικής διαπραγμάτευσης, μεταφέρεται στο Eurogroup, δηλαδή στην έδρα του «αντιπάλου». Και μπορεί πάντα να ελπίζεις σε μια καλή διαιτησία, αλλά ας μην γελιόμαστε, αν εκεί προσπαθήσεις να σουτάρεις και προηγηθούν βήματα, όπως αυτά που λένε οι φίλοι των πρασίνων ότι έκανε ο Σπανούλης, δεν θα χρειαστεί να κάνουν ένσταση, εκεί θα τα σφυρίξουν με τη μία. Και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω απώλειες, μιας και ήδη φαίνεται να χάνουμε τη μάχη και μάλιστα εύκολα.
Μια ιδιότυπη αναμέτρηση Μια ιδιότυπη αναμέτρηση Reviewed by Unknown on 6:30 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.