Οι παλιοσυνήθειες σε συνδέουν με το παρελθόν


Τα έπιπλα για τον σύγχρονο άνθρωπο, δεν είναι τίποτε άλλο από καφέ μεγάλα κουτιά που συνήθως φτάνουν στο σπίτι σου με κάποια μεταφορική εταιρεία και είσαι αναγκασμένος να το συναρμολογήσεις μόνος σου προκειμένου να απολαύσεις το τελικό προϊόν. Συνήθως είναι φθηνά και κάθε μερικά χρόνια χρειάζονται αλλαγή, με αποτέλεσμα όλοι μας να παραπονιόμαστε, αλλά να επιλέγουμε να τα αντικαταστήσουμε με κάτι αντίστοιχο. Όλα αυτά σήμερα…
Όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Παλιότερα οι άνθρωποι φρόντιζαν να αγοράσουν έπιπλα που συχνά τους συντρόφευαν για μία ολόκληρη ζωή χωρίς, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, να χρειαστούν κάτι περισσότερο από ένα καθάρισμα. Έπιπλα περίτεχνα, που έκλειναν μέσα τους τον μόχθο του καλλιτέχνη-τεχνίτη, την αγάπη του για την δουλειά του, την ιστορία του ξύλου… Τέτοια έπιπλα θα βρεις στις «Παλιοσυνήθειες», ένα μαγαζί που υπόσχεται να συνδέσει παρόν και παρελθόν και να φέρει μία άλλη εποχή μέσα στα σπίτια μας.

Το κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του το 2011 στην οδό Πρωτογένους και ο κόσμος που αγαπούσε το vintage το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Μαζί με αυτούς, φοιτητές, εργένηδες και κάθε ένας από εμάς που έψαχνε να φτιάξει ένα οικονομικό μα και όμορφο σπίτι. Μάλιστα η επιτυχία του χώρου ήταν τόσο μεγάλη, που το κατάστημα έχει πλέον και παράρτημα, έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο στην οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, με το όνομα Fabrika Market. Ένας πραγματικός vintage παράδεισος με καναπέδες εποχής, γραφεία, φωτιστικά, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές. Ξεχωριστή θέση εκεί καταλαμβάνουν και τα μικροαντικείμενα που είναι έτοιμα να διακοσμήσουν το χώρο σου, ενώ αν έχεις χρόνο να ψάξεις σωστά και επίμονα, μπορεί να ξεθάψεις και κάποιο θησαυρό φτιαγμένο από βινίλιο, από την ξεχωριστή δισκοθήκη του καταστήματος.


Και αφού κάνεις τις αγορές σου, οι «Παλιοσυνήθειες» είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να μεταφέρεις τα πράγματά σου στο σπίτι. Μια πλήρως εξοπλισμένη ομάδα θα αναλάβει να μεταφέρει με ασφάλεια τα νέα σου αποκτήματα κατ' οίκον, ενώ θα σε βοηθήσει και στην τοποθέτησή τους στο χώρο. Αν μάλιστα τα όσα αγόρασες πρόκειται να αντικαταστήσουν άλλα έπιπλα που βρίσκονται εκεί, τότε αναλαμβάνουν να σε απαλλάξουν από την παρουσία τους, δίνοντάς σου την ευκαιρία να πατσίσεις με αυτό τον τρόπο τη μεταφορά. Κατάσταση win-win δηλαδή.


Αν όλα τα παραπάνω σε έψησαν, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο e-shop των «Παλιοσυνηθειών» στο  www.paliosinitheies.gr αλλά και στην επίσημη σελίδα του καταστήματος στο facebook https://www.facebook.com/Paliosinithies/ που ανανεώνονται καθημερινά με τις νέες παραλαβές, πριν φτάσεις σε κάποιο από τα δύο καταστήματα (Πρωτογένους 8, Ψυρρή και Fabrika Market Σαλαμίνος 65, Κεραμεικός).
Οι παλιοσυνήθειες σε συνδέουν με το παρελθόν Οι παλιοσυνήθειες σε συνδέουν με το παρελθόν Reviewed by Unknown on 3:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.