Πρέπει να το δεις και με ευχαριστείς μετά


Δυστυχώς με λάθος αφορμή μετά τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, μου ήρθε στο μυαλό μια βραβευμένη βρετανική ταινία, μαύρη κωμωδία στα χαρτιά, αλλά με περίεργες κοινωνικές εμβαθύνσεις.

Μιλάω για το Four Lions (http://www.imdb.com/title/tt1341167/) που εάν και το έχω δει αρκετές φορές από το 2010 που κυκλοφόρησε, κάθε φορά με κάνει να κλαίω από τα γέλια, όπως και κάθε φορά με κάνει να προβληματίζομαι για το πόσο κοντά η μακριά από την πραγματικότητα είναι αυτά που βλέπω στην οθόνη, από το πόσο θα πρέπει να γελάω με τις καταστάσεις που προβάλλονται και δείχνουν να έχουν προβλέψει το μέλλον.


Πρόκειται για την ιστορία ενός πυρήνα τρομοκρατών στην μεγάλη Βρετανία, που αν και ζουν σχετικά καλά ανάμεσα στους Εγγλέζους, έχουν βάλει σκοπό να οργανώσουν και να εκτελέσουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς γνώσεις, χωρίς εξοπλισμό, παρά μόνο με την ακράδαντη πίστη τους. Οι διάλογοι είναι εξαιρετικά ευφυείς και σε κάνουν να αναρωτιέσαι συνέχεια τι από αυτά που ακούς είναι σοβαρό και τι όχι. Τι από όλα αυτά μπορεί να συμβαίνει και στην πραγματικότητα και τι όχι.

Συνήθως όταν βλέπεις ένα  τρέιλερ από μια παραγωγή, σου κάνει καλή εντύπωση και σου δημιουργεί μια προσμονή να δεις την ταινία. Εδώ έχουμε μια  από τις λίγες εξαιρέσεις που το τρέιλερ την αδικεί.


Δείτε την οπωσδήποτε και άφοβα . Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Στο ρόλο του properman 
ο Δημήτρης Καπατσώρης
Πρέπει να το δεις και με ευχαριστείς μετά Πρέπει να το δεις και με ευχαριστείς μετά Reviewed by Unknown on 6:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.