Η Αθήνα από τριάντα μέτρα ύψος


Όταν ακούει κανείς τη λέξη παρατηρητήριο, το μυαλό του πηγαίνει στα βουνά, μιας κι εκεί συνηθίζεται να βρίσκει κανείς χώρους με κιάλια που σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις κάτι από ψηλά. Τι θα λέγατε όμως για ένα παρατηρητήριο μέσα στην πόλη; Ένα τέτοιο, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο Γκάζι, στο κτήριο Νέο Υδαταέριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Το κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1952 συμπληρώνοντας την παραγωγή ενέργειας, είναι το μοναδικό κτήριο παραγωγής υδαταερίου που σώζεται στην Ευρώπη (!) και η λειτουργία του διακόπηκε με το κλείσιμο του εργοστασίου το 1984. Το ψηλότερο σημείο του ονομάστηκε «Πύργος», λόγω του ύψους του, που αγγίζει τα 30 μέτρα και πριν από λίγες μέρες άνοιξε τις πύλες του και έγινε προσβάσιμο στο κοινό.

Οι επισκέπτες, αφού περάσουν στο μουσείο που φιλοξενείται στο ισόγειο, μπορούν να ανέβουν από τις σκάλες ή από το καινούριο ασανσέρ και να φτάσουν στον ανακαινισμένο χώρο, όπου περιμένουν τρία σύγχρονα κιάλια που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να δεις τα πάντα σε απόσταση αναπνοής. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Από την Ακρόπολη και την Πνύκα, τον Υμηττό, το Φάληρο και την Καστέλα, μέχρι τις Δυτικές Συνοικίες. Μια εμπειρία μοναδική, που προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Αν σας αρέσουν, τότε αξίζει να επισκεφθείτε κι εσείς το μουσείο. Θα σας στοιχίσει δε μόλις 2 ευρώ, ένα για την είσοδο και ένα για την χρήση κάποιου κιαλιού. 

Η Αθήνα από τριάντα μέτρα ύψος Η Αθήνα από τριάντα μέτρα ύψος Reviewed by Unknown on 2:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.