Δώδεκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις


Για τον πρωτόγονο άνδρα σίγουρα η ζωή ήταν πιο εύκολη, δεδομένου ότι οι βασικές δεξιότητες που έπρεπε να κατέχει ήταν δύο: να ξέρει να μάχεται και να κυνηγά. Στις μέρες μας οι απαιτήσεις είναι σαφώς περισσότερες, με τον άνδρα να πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει λύσεις τόσο σε καθημερινά προβλήματα, όσο και σε αυτά που θα προκύψουν μία μόνο φορά αλλά θα πρέπει να κατέχει ήδη τη γνώση για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Το properman.gr προσπάθησε να φτιάξει έναν οδηγό που καλύπτει και τις δύο περιπτώσεις και σας τον παρουσιάζει.


Να δέσεις τη γραβάτα σου

Ακόμα και αν το στυλ σου είναι περισσότερο casual ακολουθώντας τη μόδα που έχουν φέρει ο Ζούγκερμπεργκ και οι υπόλοιποι της νέας γενιάς εκατομμυριούχων, ένας άνδρας πρέπει να ξέρει πως να δέσει μία γραβάτα. Πάντα υπάρχουν επίσημες περιστάσεις που θα χρειαστείς μία γραβάτα και πρέπει να το κάνεις σωστά. Δεν μπορείς να είσαι τριάντα και να φωνάζεις τη μαμά σου να το κάνει για εσένα.

Να ανάψεις μία φωτιά

Ξέρω πως προτιμάς να περνάς τις διακοπές σου σε ξενοδοχεία παρά σε κάποιο κάμπινγκ, μα υπάρχει, διάολε, ένας αρχέγονος δεσμός μεταξύ του άνδρα και της φωτιάς. Ένας άνδρας πρέπει να γνωρίζει πώς να ανάβει μια φωτιά και να ζεστάνει την καλή του όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Δεν είναι δα και επιστήμη.

Να αλλάξεις μια λάμπα

Οι δουλειές του σπιτιού είναι για τις γυναίκες ,όπως απαιτούν τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα, μα είναι και μερικά πράγματα που είναι αντρικά και έχουν να κάνουν με τη συντήρησή του. Απαγορεύεται να φωνάξεις ηλεκτρολόγο για να αλλάξει μια λάμπα, όσο και αν είσαι της άποψης ότι υπάρχει ο ειδικός. Μην τρελαθούμε κιόλας…


Να γυαλίσεις τα παπούτσια σου

Μπορεί να αγαπάς τα βολικά sneakers σου, μα ακόμα και αυτά πρέπει να είναι καθαρά. Τα παπούτσια είναι το σημαντικότερο κομμάτι του ανδρικού στυλ και αν θέλεις να φαίνεσαι proper, πρέπει να τα καθαρίζεις σωστά. Αν τώρα μιλάμε για επίσημο παπούτσι, ένα πέρασμα με βρεγμένο πανί δεν αρκεί και λούστρο δύσκολα θα βρεις στο δρόμο.

Να διαβάσεις ένα βιβλίο

Ξέρω, φαίνεται να είναι κάτι αυθόρμητο και έτσι είναι, αν θέλεις να διασκεδάσεις ή να περάσεις το χρόνο σου. Όταν όμως θέλεις πραγματικά να πάρεις κάτι από ένα βιβλίο, τότε τα πράγματα αλλάζουν και γίνονται κάπως σύνθετα. Υπάρχουν τεχνικές και τεχνικές και μία απ’ αυτές πρέπει να την κάνεις κτήμα σου, ακόμα και αν δεν  έμαθες στο σχολείο.

Να διαπραγματεύεσαι

Σχεδόν όλη η ζωή του άνδρα, έχει να κάνει με αποφάσεις και διαπραγματεύσεις. Όπου και αν βρίσκεσαι είτε πρόκειται να ενοικιάσεις ένα αυτοκίνητο στο νησί είτε να κλείσεις μία επιχειρηματική συμφωνία πρέπει να ξέρεις να διαπραγματεύεσαι και να βγαίνεις νικητής. Δεν είναι εύκολο μα με την κατάλληλη προετοιμασία και εξάσκηση θα δεις αποτελέσματα.


Να ξυρίζεσαι παραδοσιακά

Στην εποχή που τα μούσια έχουν εξαπλωθεί σαν κατάρα πάνω από τον ανδρικό πληθυσμό, το ξύρισμα φαντάζει ανούσιο. Μα η αλήθεια είναι πως πρέπει να ξέρεις να ξυρίζεσαι παραδοσιακά, σαν άνδρας, αν θέλεις να σε αντιμετωπίζουν έτσι. Κάποια στιγμή θα το χρειαστείς και δεν θέλεις να βγεις κατακρεουργημένος από το μπάνιο σου.

Να πεις ένα ανέκδοτο

Μπορεί οι γυναίκες να έχουν διαφορετική άποψη για τον κατάλληλο άνδρα, όμως όλες συμφωνούν σε ένα πράγμα, ότι πρέπει να έχει χιούμορ. Σίγουρα ο αυτοσαρκασμός και οι έξυπνες ατάκες κάνουν τη διαφορά, μα αν δεν το έχεις,  πολλές φορές ένα καλό ανέκδοτο είναι αρκετό για να κερδίσεις αυτή αλλά και την παρέα σου.

Να ψήνεις στα κάρβουνα

Η προετοιμασία του φαγητού, είναι γυναικεία υπόθεση, αν και δεν με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, αλλά το ψήσιμο διάολε είναι απολύτως ανδρικό σπορ. Πρέπει να ξέρεις να ανάψεις τη φωτιά και να περιποιηθείς το κρέας όπως του αξίζει για να το ευχαριστηθείς εσύ και η παρέα σου με μπύρες και κατάλληλη μουσική. Οι τηγανιτές πατάτες είναι δική της υπόθεση.


Να αλλάξεις ένα λάστιχο

Ξέρω ότι έχει οδική βοήθεια στην ασφάλειά σου, μα δεν είναι δυνατόν να τη φωνάξεις να σου αλλάξει ένα λάστιχο. Πρέπει να ξέρεις να το κάνεις τόσο για εσένα όσο και για την πιθανότητα να ζητήσει κάποιος τη βοήθειά σου στο δρόμο. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η οδική είναι σαν την τρέλα, δεν πάει στα βουνά.

Να ράβεις ένα κουμπί

Ναι γι’ αυτά τα πράγματα έχουμε γυναίκες πάντα γύρω μας, μα σου πάει η καρδιά να την ξυπνήσεις 6 το πρωί για να σου ράψει το κουμπί που έφυγε από το πουκάμισο λίγο πριν φύγεις για τη δουλειά; Πρέπει να μάθεις τα βασικά του ραψίματος λοιπόν και άμεσα, αν δεν τα έχεις ήδη μάθει στο στρατό.

Να ανοίγεις μία μπύρα χωρίς ανοιχτήρι

Η τεχνολογία προχωράει μα μερικά πράγματα παραμένουν στάσιμα και κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Πόσες φορές έχεις βρεθεί με μία μπύρα και χωρίς ανοιχτήρι. Μάθε επιτέλους διάολε αυτό το κόλπο με τον αναπτήρα ή το άλλο με το χτύπημα στο τραπέζι και σταμάτα να ψάχνεις σαν χαζός το συρτάρι. 
Δώδεκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις Δώδεκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις Reviewed by Unknown on 6:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.