Η εγκαταλελειμμένη χαράΟ Βέλγος φωτογράφος Reginald Van de Velde, γνωστός για τη μανία του να φωτογραφίζει  τα πιο εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ιαπωνία προκειμένου να εξερευνήσει κάποια από τα μεγαλύτερα πάρκα ψυχαγωγίας που ο άνθρωπος άφησε στην τύχη τους. 

Κάνοντας μία βόλτα στα τεράστια «Nara Dreamland», «Western Village», «Family Land» and «Big Mountain Pachinko» δίνει μία μελαγχολική νότα με τις φωτογραφίες του που απεικονίζουν άδειες ρόδες, σκουριασμένα τρενάκια και σιωπηρά ηλεκτρονικά παιχνίδια, που κάποτε έδιναν χαρά σε χιλιάδες παιδιά.

Αλλά γιατί αυτά τα πάρκα έπαψαν να λειτουργούν; Το  «Nara Dreamland» που ήταν εμπνευσμένο από την Disneyland, χτίστηκε το 1961 με παιχνίδια που θύμιζαν πολύ το αμερικανικό του είδωλο. Έτσι όταν άνοιξε της πύλες της η Disneyland Tokyo και το Universal Studios Japan, η κίνηση έπεσε με αποτέλεσμα να κλείσει το 2006. Το «Western Village» τέθηκε σε λειτουργία το 1975 αλλά έκλεισε το 2007 χτυπημένο κι αυτό από τον ανταγωνισμό ενώ και τα άλλα δύο κατέβασαν ρολά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

Αν τώρα αγαπάτε τις φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων τοπίων, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στη σελίδα του Van de Velde's http://www.suspiciousminds.com/.

Western Village
Western Village
Western Village
Nara Dreamland
Nara Dreamland
Nara Dreamland
Family Land
Family Land
Family Land
Big Mountain Pachinko
Big Mountain Pachinko
Big Mountain Pachinko
Η εγκαταλελειμμένη χαρά Η εγκαταλελειμμένη χαρά Reviewed by Unknown on 6:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.