Το videogame που ακύρωσε η πολιτική

Το properman.gr αγαπά τα videogames και τις άγνωστες πολιτικές ιστορίες που κρύβουν πολλές φορές, όπως αυτή του Tetris που διαβάσατε πριν από λίγες μέρες. Σήμερα λοιπόν, αποκαλύπτουμε μία ακόμη, αυτή του Socks the Cat Rocks the Hill, ενός παιχνιδιού που είχε σχεδιαστεί να βγει μόνο στην Ευρώπη για το Super Nintendo και το Sega Megadrive.


Πρόκειται για ένα ακόμα platform παιχνίδι, όπως αυτά που ήταν της μόδας στην εποχή του, το μακρινό 1993. Κεντρικός ήρωάς του ήταν ο Socks, η γάτα του Μπίλ Κλίντον, του 42ου προέδρου των ΗΠΑ. Στόχος του ήταν να περάσει ανάμεσα από κατασκόπους, διεφθαρμένους πολιτικούς και media, προκειμένου να προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο για έναν κλεμμένο πυρηνικό πύραυλο. Το αρχικό πλάνο είχε προγραμματίσει την κυκλοφορία του για το Φθινόπωρο του 1993 και το παιχνίδι ήταν έτοιμο να φύγει για τα καταστήματα, κάτι που δεν έγινε ποτέ, καθώς έκλεισε απροειδοποίητα η εταιρεία Kanekos US που είχε αναλάβει την παραγωγή και τη διανομή του.


Το παιχνίδι, σύμφωνα με τον ξένο τύπο της εποχής, ήταν αρκετά διασκεδαστικό έχοντας για «κακούς» κάποιες από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες των Ρεπουμπλικάνων, σαν τον Ρίτσαρντ Νίξον και τον Τζόρτζ Μπους τον γηραιότερο. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι ήταν καταδικασμένο να μην κυκλοφορήσει ποτέ, ειδικά τη δύσκολη πολιτικά δεκαετία του ’80 και του ’90, όταν η Nintendo είχε δική της λογοκρισία, η οποία έθαβε παιχνίδια που είχαν «υποσυνείδητα πολιτικά μηνύματα» ή «φανερές πολιτικές θέσεις».


Σίγουρα, το γεγονός ότι ήταν ένα ακόμα platform παιχνίδι και μάλιστα σε πρόχειρη αντιγραφή παλαιότερων μεγάλων επιτυχιών, λειτούργησε ανασταλτικά για την κυκλοφορία του, μα το μεγαλύτερό του πρόβλημα ήταν αδιαμφισβήτητα το γεγονός ότι είχε να κάνει με την πολιτική. Μπορεί να επρόκειτο για ένα γατάκι, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας… Ήταν πόλεμος μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα έφτανε ποτέ μπροστά σε οθόνες που στήνονται παιδικά μάτια. 


Το videogame που ακύρωσε η πολιτική Το videogame που ακύρωσε η πολιτική Reviewed by Unknown on 6:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.