Το sci-fi δεν είναι πια ταμπούΠέρασαν 18 χρόνια (σαν χθες μου φαίνεται ) από το δειλό ξεκίνημα που έκανε η Marvel στον κινηματογράφο το 1998 με τον βρικόλακα Blade, τον οποίο ενσάρκωσε οσκαρικα στα μάτια μου ο Wesley Snipes. Από εκείνο το έτος, σιγά σιγά, με μια ταινία το χρόνο στην αρχή , 2-3 ταινίες τον χρόνο στην συνέχεια, φτάσαμε στο σήμερα , το παραμυθένιο σήμερα, που οι Superheroes movies και το sci-fi γενικότερα έχουν την μερίδα του λέοντος όσον αφορά στις κυκλοφορίες στον κινηματογράφο και είναι αυτές που σπάνε κάθε ρεκόρ εισιτήριων.

Διαβάζοντας για το 2016, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα είναι η χρονιά που θα έχουμε τόσες πολλές μαζεμένες ποιοτικές sci-fi ταινίες. Είναι η στιγμή που αντιλαμβάνομαι ότι εικόνες από την παιδική μου φαντασία θα γίνουν πραγματικότητα, αξία ανεκτίμητη.
Παμε λοιπον να δουμε τις δεκα ταινιες.

Deadpool

Σίγουρα ο πιο χαβαλεδιαρης ήρωας της Marvel , με τον Ryan Reynolds να δείχνει ότι είναι ιδανική επιλογή για τον ρόλο. “If you don't let me go, I'm gonna lick your hand”

 
X-MEN: APOCALYPSE

Ναι, όμορφα τα προηγούμενα x-men, καλό cast , πιστές μεταφορές από τα comic, αλλά κάτι έλειπε , τι; Ενας badass, καταστροφικός, ανελέητος, φοβιστικός, κακός. Καλωσήρθες Apocalypse!


Captain America: Civil War

Το έτος του διχασμού και του εμφυλίου οι καλοί τα βάζουν με τους καλούς, ενδιαφέρον. Παλιότερα ήξερες με ποιον ταυτίζεσαι,  ήξερες ποιος πρέπει να χάσει και ποιος πρέπει να κερδίσει. Τώρα;


Batman Vs Superman: Dawn of Justice

Μετά τον Marvelικό εμφύλιο, ακολουθεί η σφαγή της DC. O Μπεν Αφλεκ στον ρόλο του Batman αφήνει υποσχέσεις. Όπως και η σκηνή που θα δείτε στο τρέιλερ , πηγαδάκι Κλαρκ Κέντ , Μπρους Γουειν , Λεξ Λουθορ. Επικό.


Suicide Squad 

Οι αντι-Avengers της DC , η συμμορία των τρελών και, ναι, ο Joker δεν θα μπορούσε να λείπει. Οι πιο ακατάλληλοι τύποι, στην πιο ακατάλληλη θέση. Για να δούμε…


Doctor Strange

Marvel + Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!


Independence Day: Resurgence

20 χρόνια μετά οι εξωγήινοι επιστρέφουν στις οθόνες μας. Άργησε λίγο, άλλα είναι καλοδεχούμενη (έστω και χωρίς Γουιλ Σμιθ να τους ρίχνει νοκ αουτ με τις γροθιές του).


Warcraft

Ο τεράστιος κόσμος του παιχνιδιού (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, όλοι λίγο πολύ ξέρουν τι εστί Warcraft) δίνει πολλές ιστορίες, πολλούς χαρακτήρες και πολλά γεγονότα, που μπορουν να γεμίσουν την ταινία και να την κάνουν επιτέλους την πρώτη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού στον κινηματογράφο, που θα πετύχει σε τέτοια κλίμακα. Το κοινό της είναι τεράστιο και περιμένει με ανυπομονησία.

 
Star Trek: Beyond

Η τρίτη ταινία του franchise μετά το reboot το 2009. Αν και χωρίς των JJ Abrams στο τιμόνι, δείχνει ότι τα στοιχεία που μας αρέσαν στα δυο προηγούμενα είναι παρόντα: ίδιο το cast, καλός ήχος, χιουμοράκι και φοβερά εφέ. Star Trek, Check.
Last but not least

Star War : Rogue One

Το 2016 θα ολοκληρωθεί με Star War, όπως τελείωσε το 2015. Μπορεί να μην είναι η συνέχεια της νέας τριλογίας, άλλα δεν έχει να κάνει. Το Rogue One θα μας εξιστορήσει τα γεγονότα πριν την πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το ’77 και πώς τα πολύτιμα σχέδια του Death Star βρέθηκαν στα χέρια της πριγκίπισσας λέια. Επίσημο Τρειλερ δεν υπάρχει ακόμα, οπότε προς το παρόν θα βολευτούμε με την φωτογραφία.


Στο ρόλο του properman 
ο Δημήτρης Καπατσώρης
Το sci-fi δεν είναι πια ταμπού Το sci-fi δεν είναι πια ταμπού Reviewed by Unknown on 7:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.