Το Amnesia θα σε στοιχειώσει


Παίξαμε στο Amnesia του Mister-E, καταφέραμε να βγούμε ζωντανοί αλλά μετά απ’ αυτή την εμπειρία, ο τρόπος που θα αντιμετωπίζουμε τα escape rooms δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος

Τα escape rooms είναι ένα νέο trend στη διασκέδαση και είναι η αλήθεια ότι είναι πολύ διαδεδομένα. Παρά ταύτα δεν είχα επισκεφθεί κάποιο απ’ αυτά και με την προτροπή του properman Δημήτρη Καπατσώρη, ήρθε η ώρα μου χθες να αντιμετωπίσω κι εγώ τον τρόμο. Το ραντεβού ορίστηκε για τις 6:00 το απόγευμα στο Μοναστηράκι, σε έναν πολύ ξεχωριστό χώρο. Και λέω ξεχωριστό, γιατί ό,τι έχετε ακούσει για γρίφους και διαφυγές έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να σε απασχολεί στο σκηνικό που έχει στήσει ο Mister-E, είναι να μείνεις ζωντανός. Και αυτό δεν είναι υπερβολή, όπως θα καταλάβετε παρακάτω.

Φτάσαμε λίγο νωρίτερα και μετά από μία μικρή βόλτα στο Μοναστηράκι, χτυπήσαμε το κουδούνι, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο και με το «καλημέρα» βρεθήκαμε πίσω από τα κάγκελα. Η κοπέλα που μας υποδέχθηκε ήταν ευγενική μα και απόμακρη, καθώς είχε αναλάβει τον άχαρο ρόλο να μας προειδοποιήσει για το τι θα ακολουθήσει. Αυτά που ακούσαμε μόνο ευχάριστα δεν ήταν, δεδομένου ότι μας αποκάλυψε το «clue» του χώρου. Μέσα στο δωμάτιο, εκτός από γρίφους, βρίσκεται και κάτι ζωντανό, που σε καταδιώκει και σε εμποδίζει να τους λύσεις! Ακολούθησε μία μίνι διάλεξη-ξενάγηση - μιας και οι τρεις που είχαμε φτάσει πρώτοι δεν είχαμε ιδέα από escape rooms - και μετά από 10 λεπτά έφτασαν και οι υπόλοιποι πέντε. Αφού συγκεντρωθήκαμε λοιπόν όλοι μαζί, φτάσαμε στον χώρο αναμονής, όπου μας περίμεναν ιδρωμένα τα προηγούμενα θύματα του δωματίου, τα οποία μας προειδοποίησαν να προσέχουμε. Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις και αφού το δωμάτιο ετοιμάστηκε, ήρθε η ώρα να περάσουμε μέσα.

Μπήκαμε στη σειρά με τα χέρια στον τοίχο (!), μας έδεσαν τα μάτια (!) και περάσαμε σε σχηματισμό κρατουμένων (!) στο δωμάτιο. Τα πρώτα λεπτά ήταν τρομακτικά, αφού βρίσκεσαι σε έναν άγνωστο χώρο, με τα μάτια δεμένα και καθισμένος στο πάτωμα να ακούς μία περίεργη φωνή που σου εξιστορεί το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Μας πρόσταξε να λύσουμε τα μάτια μας και προς στιγμήν νιώσαμε καλύτερα. Προς στιγμήν. Το φως ήταν ελάχιστο, η μουσική επένδυση τρομακτική και ατμοσφαιρική όπως και το σκηνικό. Μία σειρήνα ήχησε και ξεκίνησε η δράση. Οκτώ άτομα τρέχαμε από εδώ και από εκεί, με στόχο να βρούμε στοιχεία που θα μας βοηθούσαν να απελευθερώσουμε τον έναν φίλο μας - κρατούμενο, που βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο, ενώ το ζωντανό στοιχείο που ανέφερε η δεσποινίς στην αρχή βρισκόταν ανάμεσά μας, ακίνητο. 


Οι γρίφοι είχαν κατά κύριο λόγο να κάνουν με αριθμούς τριψήφιους που αντιστοιχούσαν σε λουκέτα τα οποία κρατούσαν κλειστά, μέσα σε έπιπλα, τα στοιχεία που θα μας έφταναν προοδευτικά στη λύση του μεγάλου γρίφου και την απόδραση. Και εκεί που όλα πήγαιναν καλά, κατά γενική ομολογία των συμπαικτών μου που είχαν ξαναπαίξει, γίνεται το χάος. Η σειρήνα ξαναχτυπά, το ζωντανό στοιχείο, αρχίζει να σαλεύει και να προκαλεί πανικό και μάλιστα μεγάλο. Τόσο, που η proper Εύα βρέθηκε στο πάτωμα μετά από μία επική τούμπα, στην προσπάθειά της να μεταφερθεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο χωρίς να την ακουμπήσει ο ζωντανός νεκρός που την καταδίωκε και ετοιμαζόταν να της πάρει τη ζωή.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, δεδομένου ότι ο περίεργος φίλος μας δεν σταμάτησε να μας καταδιώκει για τα επόμενα 40 λεπτά, με τα στοιχεία να είναι μοιρασμένα και στα τρία δωμάτια του χώρου και αυτός να απλώνει τα χέρια του με στόχο να μας πιάσει. Και έπιασε τρεις από την ομάδα μας, οι οποίοι βγήκαν από το δωμάτιο για δέκα και πλέον λεπτά και επέστρεψαν μολυσμένοι, πράγμα που σήμαινε ότι δεν έπρεπε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους.  Κι αυτό έκανε το λύσιμο των γρίφων ακόμα δυσκολότερο. 

Περισσότερα για το χώρο δεν μπορώ να πω, γιατί θα αποκαλύψω πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας για την εμπειρία σας και δεν πρέπει. Αυτό που θέλω να πω σε όλους εσάς που σας αρέσει η περιπέτεια, είναι να τον επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία. Ακόμα κι αν εμείς καταφέραμε να διαφύγουμε και μάλιστα χωρίς κάποια απώλεια, δεν είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρετε κι εσείς.

@ Στο χώρο Mister-E υπάρχει ένα ακόμα escape room με το όνομα «The Curse» που όπως μας είπαν τα παιδιά που τον διαχειρίζονται, είναι σαφώς πιο εύκολος. Σίγουρα κάποια στιγμή θα τον επισκεφθούμε κι αυτόν.

Mister-E
Διεύθυνση: Αθηνάς 7, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο: 210-3227381
Facebook Page:Mister-E Alive
Το Amnesia θα σε στοιχειώσει Το Amnesia θα σε στοιχειώσει Reviewed by Unknown on 6:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.