Όλο το ‘16, μία βόλταΤο properman.gr προτείνει τον ιδανικό τρόπο να ξεκινήσει κανείς τη χρονιά, βλέποντας την Αθήνα, από τα μάτια ενός τουρίστα

«Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο» τραγουδούσε ο Γιάννης Αγγελάκας με τις Τρύπες στην «Ταξιδιάρα Ψυχή» και αρνούνταν να δώσει δανεικά στον κεντρικό ήρωα του τραγουδιού για να κάνει βόλτες με το «Magic Bus». Εμείς, στην αυγή της νέας χρονιάς, δεν έχουμε σκοπό να ζητήσουμε δανεικά από κανέναν, ούτε και να μεταφερθούμε σε καμία μεγάλη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Θα μείνουμε εδώ, στην Αθήνα και με την βοήθεια ενός σύγχρονου «Magic Bus», θα κάνουμε μία βόλτα όπως δεν την έχουμε ξανακάνει, βλέποντας αυτήν την πόλη με τα μάτια ενός τουρίστα.
Βοηθός τα λεωφορεία της «City Sightseeing Athens», που κάνουν βόλτες εδώ και κάμποσο καιρό στους δρόμους της πρωτεύουσας και μας ξεναγούν στην πόλη της ζωής μας.Το δόγμα hop on hop off

Η ιδέα είναι εκπληκτική και σίγουρα κάποιοι από εμάς έχουμε κάνει μια τέτοια βόλτα σε κάποιες από τις επισκέψεις μας στο εξωτερικό. Αυτό που κάνει την ιδέα ακόμα καλύτερη, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί. Τα λεωφορεία αυτά, ακολουθούν μία σταθερή γραμμή 27 στάσεων, που μπορείς να πάρεις από όπου σε βολεύει να κάνεις τη βόλτα σου και να επιστρέψεις εκεί από όπου το πήρες. Φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ολόκληρη τη βόλτα, αλλά μπορείς να ανέβεις και να κατέβεις σε όποια στάση θέλεις, προκειμένου να δεις ακόμα καλύτερα κάποιο από τα αξιοθέατα. Τα δρομολόγια στην high καλοκαιρινή σεζόν, είναι κάθε μισή ώρα, αλλά την περίοδο που διανύουμε είναι σαφώς λιγότερα.


Γιατί αξίζει τον κόπο

Η ιδέα γι’ αυτό το άρθρο προέκυψε από έναν προβληματισμό για το πόσο καλά γνωρίζουμε την Αθήνα και είναι αλήθεια πως μία βόλτα με το κόκκινο φανταχτερό λεωφορείο, είναι αρκετή για να σας αποδείξει ότι δεν την γνωρίζετε σχεδόν καθόλου. Ακόμα και αν έχετε ξαναδεί όλα τα αξιοθέατα της πόλης, αυτή η βόλτα θα σας μείνει αξέχαστη, καθώς αντιμετωπίζει την Αθήνα σαν ένα σύνολο. Μέσα στις 27 στάσεις που αναφέραμε παραπάνω, θα δείτε την Πλάκα, το Πλανητάριο, το Ναό του Διός, τον Εθνικό Κήπο, την Ακρόπολη και το μουσείο της, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Όλα δηλαδή όσα είναι ξακουστά στο εξωτερικό και οι τουρίστες πληρώνουν αδρά για να απολαύσουν. Όλα όσα σνομπάρουμε εμείς και τα θεωρούμε δεδομένα. Στην μοναδικότητα της εμπειρίας αυτής προσθέτει και η ξενάγηση που προσφέρεται με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα στην γλώσσα μας αλλά και σε δέκα ακόμη.
Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά τον θαυμασμό των ξένων για όλα αυτά που εμείς έχουμε συνηθίσει. Κακά τα ψέματα, το 90 και πλέον τις εκατό των επιβατών του λεωφορείου, είναι τουρίστες που αλαλάζουν στην θέα της Ακρόπολης, της Πλάκας και των Στηλών του Ολυμπίου Διός. Αν το ζήσεις μία φορά, θα δεις με άλλα μάτια την πόλη που ζεις και ίσως αρχίσεις να βλέπεις τα θετικά της και όχι τα πολλά αρνητικά που σε περιβάλλουν.

Πώς θα το κλείσεις

Τα πράγματα είναι απλά και γι’ αυτό έχει φροντίσει η νέα τεχνολογία. Δεν έχεις παρά να μπεις στο www.citysightseeing.gr και αφού διαβάσεις τις απαραίτητες πληροφορίες για τα δρομολόγια και τη διαδρομή που θέλεις να ακολουθήσεις, μπορείς να κλείσεις το εισιτήριό σου online πληρώνοντας με όποιον τρόπο σε βολεύει.

Υ.Γ.: Αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι όλες οι πληροφορίες στο site είναι στα Αγγλικά. Ίσως γι’ αυτό να φταίμε κι εμείς που δεν δείχνουμε ενδιαφέρον γι’ αυτή την μίνι εκδρομή. Ας τους υποχρεώσουμε λοιπόν με τις επισκέψεις μας, να το ξανασκεφτούν και να θεωρήσουν και τον Έλληνα μέρος αυτού του όμορφου project.
Όλο το ‘16, μία βόλτα Όλο το ‘16, μία βόλτα Reviewed by Unknown on 1:41 PM Rating: 5
Powered by Blogger.