Μνήμες αφής


Πως είναι το χαμόγελο της Μόνα Λίζα ή τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκόγκ; Γιατί είναι τόσο διάσημα τελικά και γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτά; Και αν εμείς γνωρίζουμε και μπορούμε εύκολα να ανασύρουμε από τη μνήμη μας την εικόνα και να επιχειρηματολογήσουμε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι γύρω μας που δεν τα έχουν δει ποτέ.
To project Unseen Art, το οποίο διοργανώνεται από τον σχεδιαστή Marc Dillon ο οποίος βρίσκεται στο Ελσίνκι, φτιάχτηκε προκειμένου να δώσει την ευκαιρία αυτή στους τυφλούς. Χρησιμοποιεί το 3D printing, αναπαράγοντας την κλασική τέχνη που πολλοί άνθρωποι χωρίς προβλήματα όρασης θεωρούν δεδομένη.
«Φανταστείτε να μην ξέρετε πώς μοιάζει το χαμόγελο της Μόνα Λίζα ή τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ. Φανταστείτε να ακούτε ανθρώπους να μιλούν για αυτά και να ξέρετε ότι υπάρχουν, αλλά ποτέ δεν θα μπορούσατε να τα δείτε. Για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που είναι τυφλοί, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Χρησιμοποιούν 3D απεικόνιση και εκτύπωση 3D με βάση την άμμο, για να αναδημιουργήσουν αυτά τα έργα τέχνης σε κλίμακα και ποιότητα ώστε να μπορούν να εκτίθενται σε μουσεία».


Ο Marc Dillon έχει μία δική του, μοναδική προσέγγιση, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ο πρώτος που έχει πειραματιστεί με την 3D εκτύπωση για να παράγει «μνήμες αφής», όπως για παράδειγμα τα 3D υπερηχογραφήματα, προκειμένου μία τυφλή μητέρα να καταφέρει να «δει» την μορφή του αγέννητου παιδιού της.
Αν λοιπόν σας αρέσει αυτό που κάνει και έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να συνεισφέρετε κι εσείς στην καμπάνια-έρανο που τρέχει αυτή την εποχή στο indiegogo και θα τη βρείτε εδώ.


Μνήμες αφής Μνήμες αφής Reviewed by Unknown on 10:30 AM Rating: 5
Powered by Blogger.