Tips για να πετάξεις

Με την επανάσταση που έχουν φέρει τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, έχουν κάνει το ταξίδι στο εξωτερικό προσιτή υπόθεση ακόμα και αν μένεις στην πολύπαθη Ελλάδα του 2015. Βέβαια, υπάρχει ένας σημαντικός περιορισμός κι αυτό έχει να κάνει με τα πράγματα που μπορείς να πάρεις μαζί σου. 

Η χειραποσκευή πολλές φορές τρομάζει με το μικρό της μέγεθος και δεν είναι λίγες οι φορές που φτάνεις στο check in και είτε είσαι υπέρβαρος, είτε η χειραποσκευή είναι μεγαλύτερη από το επιτρεπτό. Με το δεδομένο ότι τα Χριστούγεννα πάντα ήταν ευκαιρία για μία μικρή ή μεγάλη απόδραση, το properman.gr αποφάσισε να ασχοληθεί με το πακετάρισμα και σας παρουσιάζει μικρά tips που θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο αεροπλάνο χωρίς να πληρώσετε.


Ρόλαρε τα ρούχα σου
Τα διπλωμένα ρούχα πιάνουν αρκετό χώρο, ενώ όταν φτάσεις στον προορισμό σου συχνά θα χρειαστείς ηλεκτρικό σίδερο προκειμένου να τα φορέσεις. Αντ' αυτού αν τα ρολάρεις, θα κερδίσεις περισσότερο χώρο στην αποσκευή, ενώ αν το κάνεις σωστά, δεν θα χρειαστεί ούτε να τα σιδερώσεις πριν τα φορέσεις.

Δύο μπλουζάκια ανά παντελόνι
Ο χρυσός κανόνας για τον σωστό ρουχισμό είναι να βάλεις στη βαλίτσα σου δύο μπλουζάκια ανά παντελόνι. Ένα τζιν μπορεί να φορεθεί άνετα δεύτερη φορά με ένα άλλο ρούχο. Βέβαια, ανάλογα με τις μέρες, θα χρειαστείς περισσότερα και φρόντισε να έχεις τουλάχιστον ένα σκούρο κι ένα ανοιχτόχρωμο μαζί σου.


Βάλε όσα σπάνε σε κάλτσες
Σίγουρα δεν θα ήθελε κανείς να ανοίξει την τσάντα του και να βρει τα πάντα χάλια από την αγαπημένη του κολόνια που έσπασε. Για να αποφύγεις αυτές τις δυσάρεστες εκπλήξεις, τοποθέτησε όσα σπάνε μέσα σε κάλτσες. Αυτές θα απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος από τους κραδασμούς, ενώ αν τελικά σπάσει κάτι, θα έχεις τουλάχιστον τα γυαλιά συγκεντρωμένα.
Βάλε τα βαριά πράγματα στις ρόδες
Αν η αποσκευή έχει ρόδες για να γλυτώσεις την ταλαιπωρία, θα πρέπει να βάλεις τα βαριά πράγματα κοντά στο κινούμενο μέρος. Με αυτό το κόλπο, το βάρος θα μοιραστεί ομοιόμορφα και δεν θα δυσκολευτείς με τη μετακίνηση έως και από το αεροδρόμιο, η οποία πολλές φορές φαντάζει Γολγοθάς, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις τα μέσα.


Χρησιμοποίησε όλους τους χώρους
Ως γνωστόν, πάντα υπάρχει κενός χώρος ακόμα και στην πιο τακτοποιημένη βαλίτσα. Για παράδειγμα, αυτός στα παπούτσια που φιλοξενούν τα πόδια σου, μένει ανεκμετάλλευτος και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να βάλεις μικροπράγματα που έχεις τοποθετήσει σε μικρές τσάντες. Αν ψάξεις, σίγουρα θα βρεις κι άλλους χώρους που μπορούν να χωρέσουν πολλά.Τα προϊόντα καθαριότητας σε διάφανο νεσεσέρ
Σε μία μικρή αποσκευή τα προϊόντα καθαριότητας είναι μεγάλος μπελάς. Τα χρησιμοποιείς καθημερινά και γι’ αυτό θέλεις να είναι εύκολα προσβάσιμα. Τοποθέτησέ τα σε ένα διάφανο νεσεσέρ, προκειμένου να βλέπεις απ’ έξω τι είναι αυτό που πιάνεις κάθε φορά που θα χρειαστείς κάτι.Βάλε τα καλώδια σε θήκη γυαλιών
Ο σύγχρονος πολιτισμός μας έχει φέρει στη δύσκολη θέση να κουβαλάμε παντού καλώδια προκειμένου να φορτίσουμε τις αγαπημένες μας συσκευές. Για να μην μπλεχτούν και φυσικά να μην τα ψάχνεις μέσα στο χάος όταν τα χρειάζεσαι, δίπλωσέ τα σωστά και βαλ’ τα σε μία θήκη γυαλιών. Έτσι θα τα βρεις πιο εύκολα και θα είναι πάντα τακτοποιημένα.

Έχε πάντα μία άδεια τσάντα μαζί σου
Τα ταξίδια και ειδικά αυτά τις γιορτινές μέρες, σχεδόν πάντα είναι συνυφασμένα με τις αγορές. Γι’ αυτό φρόντισε να στριμώξεις μία ακόμα άδεια τσάντα μέσα στην αποσκευή σου. Ακόμα και αν δεν ψωνίσεις τίποτα? μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για τα άπλυτα, διαχωρίζοντας έτσι τα ρούχα που είναι έτοιμα να φορεθούν με την επιστροφή σου.Tips για να πετάξεις Tips για να πετάξεις Reviewed by Unknown on 2:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.