Έτσι θα οργανωθείς
Το properman.gr παρουσιάζει έναν μικρό οδηγό οργάνωσης, για να σε βοηθήσει να τα βγάλεις πέρα στα δύσκολα χωρίς άγχος

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σίγουρα δεν αφήνει περιθώρια για χαμένο χρόνο, αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος και να μην αφήνεις πίσω την προσωπική σου ζωή για την καριέρα. Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή που θα σου επιτρέψει να απολαμβάνεις τις χαρές των φίλων και τις οικογένειας και παράλληλα να είσαι παραγωγικός σε έναν πολύ σκληρό εργασιακό στίβο. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να είσαι οργανωμένος. Και δεν μιλάμε για κάτι δύσκολο, αλλά για μικρά tips που θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείς στη δουλειά και θα αφήνουν το κεφάλι σου καθαρό όταν επιστρέφεις στο σπίτι. Ας δούμε κάποια απ’ αυτά παρακάτω.


Κατάγραψε τα πάντα
Το να φτιάχνεις λίστες με τα πράγματα που έχεις να κάνεις, στις μέρες μας θεωρείται δεδομένο. Οι επιτυχημένοι όμως κάνουν ένα βήμα πέρα απ’ αυτό. Δεν έχει σημασία αν έχεις καλή μνήμη ή όχι. Κατάγραψε τα πάντα, από το ραντεβού που έχεις για τη δουλειά έως το τελευταίο ρητό που άκουσες και πιθανόν να σου άρεσε. Αυτό θα δώσει χώρο στο μυαλό σου να ασχοληθεί με τα σημαντικά και μία διαύγεια άνευ προηγουμένου όταν θα πρέπει να πάρεις μία απόφαση.Βάλε deadline
Οι λίστες και η καταγραφή θα βοηθήσουν στο να θυμάσαι οτιδήποτε, αλλά αυτό δεν υπόσχεται τίποτα όσον αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών που έχεις να κάνεις. Όταν είναι να κάνεις κάτι, ακόμα και κάτι ασήμαντο, βάλε ένα χρονικό περιθώριο. Αυτό θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις οτιδήποτε έχεις σκεφτεί και να μην αφήσεις πίσω κάτι σημαντικό. Το deadline δεν χρειάζεται να είναι αυστηρό όσον αφορά στον χρόνο, αλλά θα πρέπει να το τηρείς για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.Κάνε διάλειμμα
Σίγουρα το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, δεν ευνοεί την αποχή, έστω και αν είναι μικρή, από την εργασία σου. Παρά ταύτα, ένα μικρό διάλειμμα προκειμένου να καθαρίσεις το γραφείο σου ή να ανασυντάξεις τα πράγματα πάνω σε αυτό, θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου. Μία βαθιά ανάσα κι ένας καφές, εφόσον τον χρειάζεσαι, θα σε κάνουν πιο παραγωγικό και πιο συγκεντρωμένο σε αυτό που έχεις να φέρεις εις πέρας. Διεκδίκησέ το με τον σωστό τρόπο και κανένας δεν θα στο αρνηθεί.


Μία δουλειά τη φορά
Προσπαθώντας να τα κάνεις όλα μαζί σίγουρα θα έχεις οδηγηθεί αρκετές φορές στο χάος και την απελπισία. Κάθε φορά λοιπόν που πλησιάζεις σε αυτή, κάνε ένα βήμα πίσω και ακολούθησε τον κανόνα, μία δουλειά τη φορά. Όσο της μόδας κι αν είναι το multitasking, δεν είσαι συσκευή. Βάλε τις εργασίες σε μία λίστα, δώσε προτεραιότητα στα σημαντικά και ξεκίνα απ’ αυτά που γίνονται εύκολα. Αυτό θα σε βοηθήσει να τελειώνεις γρήγορα με όσα δεν απαιτούν τόσο χρόνο και να ασχοληθείς με τα πραγματικά σημαντικά πράγματα της ημέρας. 


Απόκτησε λιγότερα πράγματα
 Οι πολλές αγορές αντικειμένων που δεν σου χρειάζονται θα σε οδηγήσουν σε αποδιοργάνωση. Άφησε πίσω σου την προσφορά που σου γυάλισε και κινήσου έξυπνα στην αγορά προκειμένου να πάρεις σημαντικά κομμάτια, είτε για την γκαρνταρόμπα σου είτε για τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη δουλειά σου. Επίσης, μην αγοράσεις κάτι που δεν ξέρεις πού θα το χρησιμοποιήσεις από πριν. Αν τώρα έχεις αρκετά τέτοια, σίγουρα δεν είναι κακό να δωρίσεις μερικά σε κάποιον που τα χρειάζεται και θα τα χρησιμοποιήσει.
Έτσι θα οργανωθείς Έτσι θα οργανωθείς Reviewed by Unknown on 2:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.