Τα επτά λάθη του ξυρίσματοςΠαρά το γεγονός ότι τα μούσια κάθε μήκους είναι της μόδας και έχουν κάνει την εμφάνισή τους παντού, εντούτοις υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι που βλέπουν το ξύρισμα σαν μία καθημερινή συνήθεια. 


Είτε επειδή τους υποχρεώνουν είτε επειδή τους αρέσει, ξοδεύουν κάθε μέρα το χρόνο τους απέναντι στον καθρέφτη, πολλές φορές χωρίς να έχουν το αποτέλεσμα που πρέπει. Το properman.gr παρουσιάζει τα επτά συχνότερα λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα κακό ξύρισμα. Αν προσέξετε λίγο τα παρακάτω, θα αρχίσετε σίγουρα να απολαμβάνετε τις χαρές του ξυρίσματος και ποιος ξέρει, μπορεί και να υιοθετήσετε ένα ξυρισμένο look.

Αγνοούμε τη φορά της τρίχας

Ένα σωστό ξύρισμα είναι αυτό που αφήνει καθαρό, σχεδόν λείο το πρόσωπο. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με έναν τρόπο. Πρέπει να ξέρουμε το πώς φυτρώνουν οι τρίχες στο πρόσωπό μας και να ακολουθούμε τη φορά τους για να τις αφαιρέσουμε σωστά, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μοντέρνα ξυραφάκια και όχι φαλτσέτα. Αν τώρα θέλουμε το απόλυτο αποτέλεσμα, η κόντρα είναι επιβεβλημένη ακολουθώντας πάλι τη φορά της τρίχας αλλά από την αντίθετη, με μεγάλη προσοχή.

Ελλιπής προετοιμασία                                                                     

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι, ειδικά αυτοί που επιστρέφουν στο υγρό ξύρισμα μετά από καιρό, είναι η ελλιπής προετοιμασία. Το δέρμα θέλει χρόνο για να δεχθεί το ξυράφι χωρίς ερεθισμούς και προβλήματα. Πλύσιμο με ζεστό νερό για τρία τουλάχιστον λεπτά είναι απαραίτητο, προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι και να βγάλουν πιο έξω τις τρίχες. Η ζεστή πετσέτα που χρησιμοποιούν τα μπαρμπέρικα, είναι ό,τι καλύτερο, μα που χρόνος για υπερβολές;Μεγάλη πίεση

Μάλλον το πιο συχνό και σοβαρό λάθος στο ξύρισμα. Το υγρό ξύρισμα είναι υγρό προκειμένου να γλιστράει η λάμα πάνω στο δέρμα και όχι το αντίθετο. Η πίεση μπορεί να κόψει το δέρμα ή αν αυτή δεν είναι όμοια παντού, μπορεί να αφήσει τρίχες που θα μας υποχρεώσουν να περάσουμε δεύτερη και τρίτη φορά το ξυράφι από την ίδια περιοχή, με τον κίνδυνο να δημιουργηθούν ερεθισμοί και αίσθηση καψίματος.
Ο αφρός

Μπορείς να ξυριστείς με οτιδήποτε και αυτό το έχει αποδείξει ο στρατός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό. Σίγουρα ένας φτηνός αφρός μπορεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς προβλήματα για αρκετούς από εμάς, αλλά όχι για όλους. Η λύση είναι απλή και έρχεται από το παρελθόν. Σαπούνι ξυρίσματος και πινέλο. Το πινέλο σηκώνει τις τρίχες καθώς απλώνει τον αφρό του σαπουνιού και κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο.Το ξύρισμα σε στεγνό πρόσωπο

Και ο πιο έμπειρος στο ξύρισμα θα αφήσει κάποια μέρη, από τα οποία πρέπει να περάσει ξανά λεπίδα για να καθαρίσουν. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περνάμε ξανά αφρό, προκειμένου να γλιστρήσει πάλι και η λεπίδα να κάνει τη δουλειά της χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα. Πολλοί συνηθίζουν να πλένουν το πρόσωπό τους πρώτα και μετά να διορθώνουν τις λεπτομέρειες. Ακόμα κι αυτό μπορεί να δουλέψει, αρκεί να μην είναι στεγνό το πρόσωπο που θα δεχθεί το ξυράφι.

Τα επαναλαμβανόμενα περάσματα

Το πιο πάνω λάθος ακολουθούν τα επαναλαμβανόμενα περάσματα. Το ξυράφι δεν βρίσκει υλικό για να εκμεταλλευτεί και να περάσει πάνω από τις τρίχες κόβοντάς τες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερα περάσματα. Το αποτέλεσμα είναι μικροί τραυματισμοί και  αίσθηση καψίματος. Για να αποφευχθούν, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι προσπαθείς να μειώσεις τις τρίχες και όχι να τις κόψεις όλες με τη μία. Βάλε ξανά αφρό και επανάλαβε σωστά.

Λάθος γωνία στο ξυράφι

Παρά το γεγονός ότι τα ξυραφάκια έχουν εκμοντερνιστεί, το λάθος αυτό είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Και δεν μιλάμε για την φαλτσέτα, που πρέπει να ξέρεις ή να κοπείς για να μάθεις. Οι μηχανικοί των εταιριών έχουν δημιουργήσει τα ξυράφια με βάση το μέσο όρο, αλλά δεν είναι πάντα κατάλληλα. Μπορεί να φαίνονται ωραία στη διαφήμιση μα μπορεί για εσένα να μην δουλεύουν. Γι’ αυτό αν παρατηρήσεις πρόβλημα, άλλαξε ξυράφι.

Τα επτά λάθη του ξυρίσματος Τα επτά λάθη του ξυρίσματος Reviewed by Unknown on 2:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.