(Και) Το soundtrack κάνει τη σειρά

Η μουσική επένδυση είναι επιστήμη στον κινηματογράφο και κατά γενική ομολογία οι σειρές ακολουθούν το Hollywood, για να μην πούμε ότι μερικές φορές το έχουν ξεπεράσει. Γι’ αυτό, το properman.gr θυμάται τα καλύτερα soundtracks. Αυτά που μας έγιναν εμμονή και χαράχτηκαν στο μυαλό μας, με αποτέλεσμα κάθε φορά που ακούμε κάποια απ’ αυτά, να ψάχνουμε καναπέ να κάτσουμε αναπαυτικά για να παρακολουθήσουμε το επόμενο επεισόδιο.Friends

«Σειρά-τοτέμ» και, φυσικά, το soundtrack της δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Έχει εντυπωθεί στο μυαλό μας ως η αναβίωση των ‘90s σε σαράντα δευτερόλεπτα.


X-files


Ακόμη κι αν δεν ήσουν φαν του Μόλντερ και της Σκάλλυ, δεν μπορεί να μην ξέρεις τη μυστηριώδη μουσική επένδυση της σειράς-φαινόμενο των ‘90s.


Vikings


Το τραγούδι έναρξης της σειράς σε προετοιμάζει κατάλληλα για … τον χαμό που πρόκειται να ακολουθήσει. Μπορεί να μην σου αρέσει η σειρά, η μουσικάρα της όμως τα σπάει.


Son of Anarchy


Ροκιά, αντρίλα και δε συμμαζεύεται. Και σειρά-διαμάντι παρακαλώ. Μην σας φανεί παράξενο αν το soundtrack το ακούσετε να παίζει σε μπαράκια της πλατείας Καρύτση.

 
True Detective (2ος κύκλος)

Το αγαπημένο των αγαπημένων. Απ’ αυτά που θα πατήσεις pause και θα ψάξεις στο youtube να τ΄ ακούσεις. Δεν είναι μόνο η μουσική του Cohen, μα και η σκοτεινή Lena Lynn.


Sherlock

Soundtrack που σε βάζει κατευθείαν στο mood της σειράς. Σκοτεινές υποθέσεις, νοητικά τρυπάκια και ανατροπές. Τεράστιος Gumberbatch, παρεμπιπτόντως.


House M.D.


Οι ανυπέρβλητοι Massive Attack, επενδύουν μουσικά μία από τις πιο αγαπημένες σειρές σε όλο τον κόσμο, βάζοντας κι αυτοί το λιθαράκι τους για να γίνει αυτό που είναι.


Lie to me

Εδώ δεν αγαπήθηκε τόσο το soundtrack, όσο η σειρά, η οποία δεν έτυχε της αναγνώρισης που της άξιζε. Τρελός Tim Roth, φοβερή σεναριακή σύλληψη. 


Game of Thrones

Μουσική βγαλμένη από το μεσαίωνα, σε προδιαθέτει ότι θα ακολουθήσει ένας τύπος πάνω σε άλογα και θα παίρνει κεφάλια. Που να ήξερες ότι αυτό είναι μόνο η αρχή…(Και) Το soundtrack κάνει τη σειρά (Και) Το soundtrack κάνει τη σειρά Reviewed by Unknown on 8:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.