Αν είναι να μεταναστεύσεις, καν’ το χαλαράΤο properman.gr παρουσιάζει τις πόλεις με τα μικρότερα ωράρια, για να κάνεις σωστά το βήμα προς μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, τουλάχιστον όσον αφορά στη δουλειά και τη διάρκειά της


Όταν η κουβέντα πάει στη μετανάστευση, η άποψή μου είναι πάγια. Ζεις σε μία από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη, την οποία δεν πρόσεξες ποτέ και έφτασε εδώ που έφτασε. Δουλειά σου είναι λοιπόν να κάτσεις και να βάλεις το χέρι σου για να φτιαχτεί από την αρχή. Είναι όμως κάποιοι που δεν το σηκώνουν, δεν θέλουν, ρε αδερφέ, να περάσουν όλο αυτό το μανίκι και ψάχνουν τρόπο να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη αποχωρήσει.  Οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, μιας και η κρίση έχει κάνει τη λέξη δουλειά να θυμίζει αστείο. Αλλά ακόμα και όσοι τυχεροί έχουν δουλειά, είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και πάρα πολλές ώρες. Και αυτό είναι κάτι που δεν το λέω εγώ μα ο ΟΟΣΑ και οι έρευνές του. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 2.034 ώρες ετησίως, περισσότερο δηλαδή από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο. Αυτό σε πρώτη ανάγνωση και με το θυμικό του ταλαιπωρημένου, βγάζει αυτόματα την αντίδραση του … «είδες που μας λένε τεμπέληδες». Αλλά μόλις περάσει αυτό, βλέπεις ξεκάθαρα πως, εφόσον έχεις σταθμίσει σωστά τους παράγοντες και έχεις τα εχέγγυα, μπορεί όντως στο εξωτερικό να σε περιμένει μία καλύτερη ζωή.

Πρωτοπόρα η Γαλλία

Την ίδια ώρα που εμείς έχουμε ξεχάσει τι είναι το οχτάωρο δουλεύοντας πάντα περισσότερο, στις πρωτεύουσες του κόσμου η νομοθεσία αλλάζει, με το οχτάωρο σε πολλές απ’ αυτές να αποτελεί παρελθόν, δουλεύοντας λιγότερο! Οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών σε συνεννόηση με τις επιχειρήσεις, έχουν μία τάση να απασχολούν όλο και πιο λίγο τους εργαζομένους προκειμένου αφενός να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την παραγωγικότητά τους και αφετέρου για να αυξήσουν την απασχόληση. Σε αυτή την τάση πρωτοστατεί η Γαλλία που νομοθέτησε το 35ωρο, με τα αποτελέσματα μέχρι τώρα να είναι άκρως ενθαρρυντικά και είναι νούμερο ένα προορισμός των μεταναστών της εργασίας, άσχετα με τα πρόσφατα γεγονότα.

Δουλεύουν παντού λιγότερο

Τα ίδια προνόμια απολαμβάνουν και οι κάτοικοι τις Μόσχας (!) που δουλεύουν μόλις 1.647 ώρες το χρόνο, ενώ δικαιούνται 31 μέρες άδειας, ενώ στο μακρινό Ελσίνκι, χρόνια τώρα οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την σταθερότητα στην πολιτική και την οικονομική σκηνή της Φινλανδίας απασχολώντας τους εργαζομένους μόλις 1.659 ώρες.
Στην Αυστρία πάλι, εκτός από το εξαιρετικό περιβάλλον, κάποιος που θα ψάξει την τύχη του εκεί θα απολαύσει και ένα πολύ καλό εργασιακό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο υποχρεούται να απασχοληθεί 1.678 ώρες ενώ έχει το δικαίωμα να πάρει 27 μέρες άδεια, ενώ ακόμα και στην κοντινή μας Ιταλία τα πράγματα είναι καλύτερα, με τους Μιλανέζους να εργάζονται μόλις 1.691 ώρες το χρόνο.  
Εύκολα γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι στο εξωτερικό, αν καταφέρει κάποιος να βρει δουλειά, τον περιμένει μία πιο χαλαρή ζωή από άποψη ωραρίου απασχόλησης, κάτι που από μόνο του είναι αρκετό για να οδηγήσει κάποιον στο να ετοιμάσει βαλίτσες. Βέβαια θα πρέπει να αλλάξει και ολόκληρο τον τρόπο ζωής του, αλλά όταν είσαι αποφασισμένος, αυτό ίσως είναι το λιγότερο.
Αν είναι να μεταναστεύσεις, καν’ το χαλαρά Αν είναι να μεταναστεύσεις, καν’ το χαλαρά Reviewed by Unknown on 10:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.