Δείξε μου το δελτίο σου, να σου πω ποιος είσαι
Κι αν σου κάτσει; Κι αν είσαι εσύ ο υπερτυχερός του Τζόκερ που κληρώνει σήμερα πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ; Θα μας πεις ότι η ζωή σου θα αλλάξει εκ θεμελίων, θα γίνει καλύτερη, πιο ξέγνοιαστη και, μαζί με τη δική σου, θα φτιάξει και η ζωή πέντε-έξι ακόμα γύρω σου. Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία από καρδιάς. Και ναι, θα ζηλέψουμε αν το κερδίσεις εσύ κι όχι εμείς. 

Θα αλλάξουν όλα, λοιπόν, θα τα αλλάξεις όλα. Όλα, όλα…; Με αυτά που αγαπάς, τι θα κάνεις; Δηλαδή με το έτερον σου ήμισυ που το ‘χεις σε εκτίμηση, με τη δουλειά σου, με τα χόμπι σου, με τους φίλους σου…
Μην βιαστείς να πεις ότι τίποτα από αυτά δεν θα αλλάξει. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι όταν πλουτίζουν τόσο ξαφνικά και τόσο αβίαστα, υιοθετούν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλάζει ο κύκλος των γνωριμιών τους, τα στέκια τους, τα ίδια τους τα γούστα.
Είναι θλιβερό και παρακινδυνευμένο να πούμε ότι όλοι μας αγόμαστε και φερόμαστε από τα χρήματα, είναι όμως ακόμη πιο θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι πολλά από αυτά που δηλώνουμε ότι αγαπάμε, θα τα αλλάζαμε με την πρώτη ευκαιρία, ή, τέλος πάντων, δεν θα υπερασπιζόμασταν μέχρι τέλους τη διατήρησή τους στη ζωή μας.
Το θέμα δεν είναι να μην πλουτίσουμε (όπως λέει και ο σοφός λαός, ακόμα και για όταν έρθουν τα δύσκολα, καλύτερα δυστυχισμένος και πλούσιος, παρά δυστυχισμένος και φτωχός). Το θέμα είναι αυτά τα οποία φωνάζουμε περίτρανα ότι αγαπάμε, να τα αγαπάμε στ’ αλήθεια κι όχι να κάνουμε… την ανάγκη φιλότιμο. Κι αν το καταφέρουμε αυτό, καλοδεχούμενα είναι και τα λεφτά και όλα. Απλώς θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα μας και πιο ξεκούραστη την ήδη υπάρχουσα ευτυχία μας.
Μη γίνουμε σαν το ανέκδοτο: «Αν σου έλεγαν να επιλέξεις ανάμεσα σε εμένα και σε 500.000 δολάρια, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αγόραζες;»
Για να κλείσω, οι παραπάνω σκέψεις μου τριβελίζουν το μυαλό από την Κυριακή, που πάλι δεν κέρδισα το Τζόκερ. Προσωπικά, δεν θα άλλαζα έτερον ήμισυ και δεν θα έφευγα απ’ τη δουλειά (άντε, το πολύ-πολύ να μην ξυπνούσα τόσο νωρίς για να πάω). Γιατί τα αγαπάω στ’ αλήθεια και τα δυο.
Καλή μας επιτυχία.    
Δείξε μου το δελτίο σου, να σου πω ποιος είσαι Δείξε μου το δελτίο σου, να σου πω ποιος είσαι Reviewed by Unknown on 10:30 AM Rating: 5
Powered by Blogger.