Όταν ο Φούντας θα γινόταν 007!Το properman.gr, αφού καταλάγιασε η σκόνη που σήκωσε στο πέρασμά του το Spectre, θυμάται τη μέρα που ο Γιώργος Φούντας έφτασε μία ανάσα από το να πάρει τη θέση του Sean Connery!

«Στέλλα φύγε, κρατάω μαχαίρι», ήταν τα λόγια της πιο εμβληματικής ανδρικής εικόνας που έκανε την εμφάνισή της στα πανιά του ελληνικού κινηματογράφου στην ταινία «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη. Μία εικόνα που τράβηξε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής το ενδιαφέρον των Άγγλων παραγωγών του James Bond, όταν ο Sean Connery, αποφάσισε να αφήσει πίσω του την καριέρα του πιο γνωστού μυστικού πράκτορα. Η απόφαση τον Sir Sean, είχε πυροδοτήσει ένα ανθρωποκυνηγητό άνευ προηγουμένου, με στόχο να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.


Μεσολάβησε ο Φίνος
Οι παραγωγοί είχαν δει τον Γιώργο Φούντα να διαπρέπει και στην ξενόγλωσση ποτέ την Κυριακή και αποφάσισαν να του προτείνουν τη θέση. Η επικοινωνία εκείνο τον καιρό, ουδεμία σχέση είχε με τη σημερινή, με αποτέλεσμα η πρόταση να φτάσει έμμεσα στα χέρια του Γιώργου Φούντα, μέσω του Φίνου. Η πρώτη του σκέψη, σύμφωνα με το μουσικό περιοδικό ΟΑΣΙΣ, του Δημήτρη Βάκη, που αποκάλυψη την είδηση, ήταν να αρνηθεί. Ο Φίνος όμως τον πείθει να αφήσει πίσω του τις όποιες ενστάσεις και τον μεγάλο του φόβο για τα αεροπλάνα και πετάξει για το Λονδίνο.


Στην ουσία αρνήθηκε το ρόλο!
Ο Φούντας παίρνει μέρος σε όλα τα δοκιμαστικά και αφήνει πίσω του πολλούς υποψηφίους. Στην τελική διαλογή έμεινε αυτός και ο George Lazenby, που πήρε τελικά το ρόλο. Ο «μύθος» όμως λέει πως στην ουσία ο ίδιος ο Φούντας αρνήθηκε να πρωταγωνιστήσει στο 007, όταν στο τελικό casting αναφέρει την δυσκολία του στα Αγγλικά αλλά και τον φόβο του πως ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να μάθει να τα μιλάει με την άνεση που απαιτούσε η ταινία. Μοιραία λοιπόν ο Lazenby πήρε το ρόλο κι εμείς δεν θα μάθουμε ποτέ πως θα ήταν η ιστορία του James Bond αλλά και του ελληνικού κινηματογράφου, αν ο 007 είχε πει: «My name is Fountas, Giorgos Fountas».  
Όταν ο Φούντας θα γινόταν 007! Όταν ο Φούντας θα γινόταν 007! Reviewed by Unknown on 8:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.