Κέρδισε το Cards Againt Humanity

Κάνε like και share και κέρδισε το μοναδικό επιτραπέζιο παιχνίδι που θα χρειαστείς αυτές τις γιορτές, το ξεκαρδιστικό Cards Against Humanity

Πιστοί στα χρηστά ήθη και έθιμα, που θέλουν τις Άγιες τούτες μέρες να μοιράζουμε δώρα, το properman.gr αποφάσισε να κάνει δώρο σε όλους (!) τους αναγνώστες του, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Βέβαια, όπως είναι πολύ πιθανό να καταλάβατε, δεν μιλάμε για κάτι το οποίο χρειάζεται χρήματα για να το αποκτήσεις, μιας και είμαστε low budget! Παρά ταύτα, το δώρο είναι δώρο και ουδείς πρέπει να ασχολείται με το πόσο κοστίζει. Έχουμε λοιπόν τη χαρά να σας χαρίσουμε το link που θα σας οδηγήσει στο πιο ξεκαρδιστικό επιτραπέζιο που δημιουργήθηκε ποτέ, το Cards Against Humanity! Ένα παιχνίδι που δεν έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Ένα παιχνίδι, στο οποίο η απάντηση στην ερώτηση «Γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ;» είναι «ένα ελαττωματικό προφυλακτικό», ενώ τη φράση «Όταν γίνω πρωθυπουργός θα δημιουργήσω το Υπουργείο …» συμπληρώνει η απάντηση «ζαμπονοτυρόπιτα»!

Πώς θα το κάνεις δικό σου

Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω, από μία επίσκεψη στο επίσημο site του παιχνιδιού, έναν εκτυπωτή και λίγο καλό χαρτί εκτύπωσης. Κατεβάζεις το pdf, το εκτυπώνεις, κόβεις τις κάρτες και ξεκινάς το παιχνίδι. Βέβαια, αν θέλεις να αποφύγεις αυτή τη διαδικασία μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο στα αγγλικά. Όσον αφορά τώρα στην ελληνική μετάφραση του παιχνιδιού, μπορείς να τη βρεις εδώ.Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Όπως θα διαπιστώσατε μετά την επίσκεψή σας στο site του παιχνιδιού, δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα έχετε παίξει στο παρελθόν. Θα έλεγε κανείς ότι κάποιες από τις απαντήσεις που βρίσκονται στις λευκές κάρτες, βαδίζουν στο όριο του politically correct. Γι’ αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ!
Η παρέα που θα σας συντροφεύσει στην αναζήτηση του γέλιου, θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλη και να έχει πραγματικό χιούμορ, για να μην καταστρέψει την μαγεία του παιχνιδιού! Μπορεί κάποιος να στραβώσει με το γεγονός ότι πολλές απαντήσεις μιλούν για σεξ, για παραβατικές συμπεριφορές, ακόμα και για τον καρκίνο. Γι’ αυτό, καλύτερο θα ήταν ένας συντηρητικός, παρεξηγιάρης τύπος, να μην παίξει. Αν όμως τον καταφέρετε να αφήσει στην άκρη την όποια προκατάληψη, να είστε σίγουροι πως θα τον δείτε να χτυπιέται από τα γέλια πάνω στο τραπέζι.
Άλλωστε και τα τυπάκια που το σκάρωσαν, δεν πρέπει να έχουν την κοινή λογική. Συγκεκριμένα, ανήκουν σε αυτό το είδος του ανθρώπου, που θα φώναζες για να σε στρώσει μετά από κάθε μεγάλο χωρισμό ή κάθε αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League. Έχουν απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και σε στέλνουν πίσω στα φοιτητικά σου χρόνια, που η παρέα θα μπορούσε να γελάσει ακόμα και με το πιο μεγάλο καφριλίκι. Γι’ αυτό και κολλάς μαζί του και μόλις τελειώσει η πρώτη παρτίδα, ψάχνεσαι για την επόμενη. Και πώς να μην κολλήσεις, όταν στην ερώτηση «Τι είναι αυτό που ζωντανεύει το πάρτυ;», πέφτουν στο τραπέζι απαντήσεις όπως «Hulk Hogan», «Ζωγραφική Δακτύλων», «Καλόγουστο πλαϊνό βυζάκι», «Ο Ευαγγελάτος να πίανει τα αρ@#$%α του στα γαντζάκια του κουρτινόξυλου» και «Παγκόσμια ειρήνη».


Πώς παίζεται;

Τα απλά παιχνίδια, συχνά είναι και τα καλύτερα που μπορείς να παίξεις και το Cards Againt Humanity, είναι πιστό σε αυτό το δόγμα. Κατ’ αρχάς, μπορούν να παίξουν όλοι όσοι είναι μαζεμένοι στο σπίτι σου αυτές τις μέρες. Στο πακέτο υπάρχουν λευκές και μαύρες κάρτες. Οι πρώτες αντιστοιχούν σε απαντήσεις, ενώ οι δεύτερες στις ερωτήσεις. Κάθε παίκτης παίρνει δέκα λευκές στα χέρια του. Σε κάθε γύρο ένας παίκτης-«τσάρος» τραβάει μία μαύρη κάρτα και κάνει την ερώτηση που αναγράφει σε όλους τους υπόλοιπους.
Μπορεί να πρόκειται για μία ερώτηση κοινή ή για μία πρόταση που θα πρέπει οι παίκτες να συμπληρώσουν με την απάντηση μίας λευκής κάρτας. Κάθε παίκτης, λοιπόν, επιλέγει την κατάλληλη λευκή κάρτα και την τοποθετεί ανάποδα στο τραπέζι. Ο «τσάρος» συλλέγει όλες τις κάρτες και, αφού τις ανακατέψει, διαβάζει όλες τις απαντήσεις. Νικητής του γύρου, είναι αυτός που θα πείσει τον «τσάρο» να επιλέξει την κάρτα του ως την καλύτερη απάντηση.
Τώρα, τι σημαίνει καλύτερη απάντηση, χωράει ώρες συζήτησης, καθώς το παιχνίδι ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Δεν μιλάμε για νορμάλ απαντήσεις και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή που παίρνει τις κάρτες στα χέρια του. Άρα, σκοπός του παίκτη, είναι να βρει αυτή την κάρτα που θα κάνει την παρέα να πέσει από την καρέκλα γελώντας. Όποιος το καταφέρει κρατά τη μαύρη κάρτα και οι υπόλοιποι παίρνουν μία ακόμα λευκή προκειμένου να συμπληρώσουν δέκα. Το χρίσμα του «τσάρου» περνάει στον επόμενο της παρέας και το παιχνίδι συνεχίζεται. Το ποιος θα γίνει πρώτος «τσάρος», δε, είναι ίσως το καλύτερο και γι’ αυτό το κρατήσαμε για το τέλος, μιας και αποδεικνύει και την κάφρικη φύση του παιχνιδιού. Πρώτος λοιπόν παίρνει το χρίσμα, αυτός που έχει πάει τελευταίος τουαλέτα για κάτι πέρα από το κατούρημα…
Κέρδισε το Cards Againt Humanity Κέρδισε το Cards Againt Humanity Reviewed by Unknown on 9:43 AM Rating: 5
Powered by Blogger.