Basketaki, I love this gameΦανταστείτε ένα γήπεδο μπάσκετ, με γυαλισμένο παρκέ, παίκτες, διαιτητές και φιλάθλους στις εξέδρες να περιμένουν να αρχίσει η ματσάρα Milwaukee Sucks εναντίον Zapatistas BC. Τα χρονόμετρα είναι έτοιμα, η μπάλα στα χέρια του διαιτητή που σφυρίζει και την πετάει στον αέρα για να την διεκδικήσουν ένας τεράστιος σερβιτόρος κι ένας εξίσου τεράστιος λογιστής σε μία μάχη μέχρις εσχάτων, με τον εκφωνητή (!) να αλαλάζει καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Μα φυσικά στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα μπάσκετ, «Basketaki The league». Ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε σαν χαβαλές, μα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα μεγάλα, επαγγελματικά πρωταθλήματα, τουλάχιστον όσον αφορά στην οργάνωση και την αγάπη για το άθλημα.
 

Τι είναι;
Όπως λένε και τα ίδια τα παιδιά στο επίσημο site της διοργάνωσης (!), πρόκειται «για μία γενιά αθλητών που ανδρώθηκε μπασκετικά στα ανοιχτά γήπεδα. Τότε που το μπάσκετ στην Ελλάδα είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα δειλά βήματά του, εξαιτίας φυσικά και της πρώτης μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής μας ομάδας με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το 1987. Σε τέτοια γήπεδα τρέξαμε, αγωνιστήκαμε, ιδρώσαμε, παίξαμε το αγαπημένο μας «μπασκετάκι». Για τη δική μας γενιά τα κλειστά γήπεδα ήταν σημείο αναφοράς, καθώς τότε αποτελούσαν πολυτέλεια! Αυτό λοιπόν το «απωθημένο», μιας ολόκληρης γενιάς, θέλουμε να βγάλουμε δημιουργώντας αυτήν εδώ τη λίγκα. Να αγωνιστούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα κλειστά γήπεδα κι εκεί να ιδρώσουμε, να τρέξουμε, να παλέψουμε, να κερδίσουμε ή να χάσουμε αλλά πάνω από όλα να απολαύσουμε, όπως και τότε, το παιχνίδι. Να απολαύσουμε το αγαπημένο μας άθλημα, το «μπασκετάκι»…

Οι Warriors και ο αγαπημένος Θείος-παιχτούρα, Βαγγέλης Χαλκιάς, με το 5 στο στήθος.

Πως μπορείτε να παίξετε
Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς σε αυτή τη γενιά, όπως και οι φίλοι σας, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε μία ομάδα στο «Basketaki The League» και να διεκδικήσετε κι εσείς το όνειρο. Τα πράγματα είναι απλά, ή μάλλον τα έκαναν απλά οι δημιουργοί του. Μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.basketaki.com κι εκεί θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που θα σας χρειαστούν προκειμένου να κατεβάσετε την ομάδα σας στο γήπεδο. Σε ένα γήπεδο που διαφέρει από τα άλλα καθώς θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τους Drunk Bulls, τους Indiana Pagers, τους Gourmedistas ή το Μπυροβολικό. Η απόλαυση του αθλήματος είναι εγγυημένη, όπως και το feedback που θα λαμβάνετε από την ιστοσελίδα και θυμίζει Euroleague.


Γιατί είναι ξεχωριστό
Μία πρώτη ματιά στο site θα σας πείσει για την ολοκληρωμένη εμπειρία που θα λάβετε από το «Basketaki The League». Βαθμολογίες, στατιστικά, ρεπορτάζ για τους αγώνες, πολύς χαβαλές και όλα αυτά σε κανονικές συνθήκες, με αυστηρούς κανονισμούς, ακόμα και πειθαρχικό έλεγχο. Ό,τι δηλαδή θεωρεί δεδομένο ο επαγγελματίας αθλητής, περνά στον ερασιτέχνη προκειμένου να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα σε κανονικές συνθήκες. Φυσικά όλα αυτά έχουν την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση, αλλά, για να λέμε την αλήθεια, ποιο γούστο δεν πληρώνεται σε αυτή τη ζωή;

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση καλέστε στα τηλέφωνα 6974143991 (Γρηγόρης Αντωνάκης) και 6981296505 (Βασίλης Μπουργαζάς).
Επίσης μπορείτε να στείλετε email στο basketaki.com@gmail.com
Πληροφορίες θα βρείτε και στο facebook πληκτρολογώντας Basketaki.com (https://www.facebook.com/basketakicom) ή πληκτρολογώντας στο twitter Basketaki.Com (https://twitter.com/BasketakiCom).
Basketaki, I love this game Basketaki, I love this game Reviewed by Unknown on 2:07 PM Rating: 5
Powered by Blogger.