Ένας άλλος κόσμος... με μια εβδομάδα καθυστέρησηΤα γεγονότα των τελευταίων ημερών, έκαναν τη νέα ταινία «Star Wars: The Force Awakens» να κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 24 Δεκεμβρίου και όχι στις 17 όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη. Ποια είναι αυτά; Η κυκλοφορία της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «Ένας Άλλος Κόσμος». Οι εταιρείες διανομής αποφάσισαν να προβάλουν τη συγκεκριμένη μέρα την ταινία του Παπακαλιάτη και να μεταθέσουν την πρεμιέρα του Star Wars.

Είναι πραγματικά ασύλληπτο να αναβάλεις ένα παγκόσμιο φαινόμενο – γιατί μία νέα ταινία Star Wars  είναι ακριβώς αυτό το πράγμα – για να προβάλεις μία ελληνική ταινία.

Επίσης, εντυπωσιακή είναι και η αντίδραση της εταιρίας διανομής μετά την κατακραυγή , που αντί να προσπαθήσει να πει την αλήθεια για να κατευνάσει το κοινό, προσπάθησε με αστείες δικαιολογίες και με έμμισθες κριτικές συμπαράστασης να τα μπαλώσει, πολλαπλασιάζοντας το πρόβλημα .
Είναι τραγικό να προσπαθεί ο καθένας να μας πείσει ότι η εταιρεία παραγωγής που έκανε πραγματικότητα την επιθυμία του Daniel (link), στήνοντας ιδιωτική προβολή ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ πριν την παγκόσμια κυκλοφορία της ταινίας, δε θα άλλαζε εύκολα την ημερομηνία της πρεμιέρας (στην Ελλάδα μόνο, φυσικά).
Αν νομίζει κανείς ότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ατάλαντος Παπακαλιάτης, απλά δεν μπορεί να καταλάβει κάτι που κι ο τρίχρονος ανιψιος μου βρίσκει λογικό.

Στέλνοντας μια εβδομάδα πίσω την πρεμιέρα σε ΜΙΑ μόνο χώρα του πλανήτη, εξαγριώνεις το κοινό που θα μπορούσε να μετατρέψει σε φιέστα τα σινεμά της χώρας, κάτι που ΔΕΝ είχε ελπίδες να γίνει το '99/'02/'05 καθώς η γενικότερη άνοδος και ενθάρρυνση της συμμετοχής σε τέτοια pop culture φαινόμενα, έχει γνωρίσει τρομακτική άνοδο (ευτυχώς) τα τελευταία πέντε χρόνια (από αύξηση των comic conventions μέχρι ομάδες cosplay).
Έπειτα, καταφέρνεις με μοναδικό τρόπο να απομονώσεις το κοινό, που τελικά έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει τρόπους να δει αλλού την πρεμιέρα (από Βουλγαρία μέχρι Τσεχία, μακρινό όνειρο το Λονδίνο καθώς είναι απαγορευτικά τα αεροπορικά και το The Force Awakens είναι sold out μέχρι το Γενάρη) και έτσι χάνεις τελικά εισιτήρια, καθώς μεγάλο μέρος των φανατικών δε θα αντέξει να περιμένει μια εβδομάδα.
Επίσης, για τους μη προνομιούχους που αναγκαστικά θα περιμένουν την προβολή ,δημιουργείς ένα non-safe διαδικτυακό (και όχι μόνο) περιβάλλον για έναν κόσμο που ζει καθημερινά την online επικαιρότητα, να τρέμεις δηλαδή να περιηγηθείς στο διαδίκτυο με τον φόβο μην τυχόν διαβάσεις κατά λάθος κάποιο spoiler για την ταινία.
Αυτά, κύριοι, πηγαίνω τώρα να κλειστώ στον κλωβό μου μέχρι την ελληνική πρεμιέρα τις ταινίας, ξέροντας ότι είμαι ο χαμένος στην όλη υπόθεση, η εταιρεία διανομής θα έχει κάτι να πει σε κάθε σενάριο, αν κόψει πολλά εισιτήρια: «είδατε, ρε; Παρά την καθυστέρηση, τίποτα δεν έγινε!», αν κόψει λίγα: «είδατε, ρε; Δεν πουλάει, είχα δίκιο»!Μεϊ δε φόρς μπι γουιθ γιου

Στο ρόλο του properman 
ο Δημήτρης Καπατσώρης
Ένας άλλος κόσμος... με μια εβδομάδα καθυστέρηση Ένας άλλος κόσμος... με μια εβδομάδα καθυστέρηση Reviewed by Unknown on 8:30 PM Rating: 5
Powered by Blogger.