Δεν είναι PROper


Pro evolution soccer, κύριοι, ISS Pro για τους παλιότερους και πιο μυημένους. Ο σημαντικότερος λόγος που αποκτήσαμε κονσόλα, και ίσως ο μοναδικός που κοτζάμ μαντραχαλάδες (οι της δικής μου γενιάς) παίζουμε (και έτσι όπως πάει θα εξακολουθούμε να παίζουμε για πολλά χρόνια) ακόμα. Είκοσι χρόνια τώρα, έχουμε φάει τα νιάτα μας, από τις αλάνες του Super Nintendo, έως τα αληθοφανή ποδοσφαιρικά μεγαθήρια του PS4. Με τόση προϋπηρεσία λοιπόν, θα ήθελα να παραθέσω μία λίστα με τα χαρακτηριστικά του PROper παίκτη, όλα όσα θα πρέπει να αποφεύγουμε προκειμένου να εκτοξεύσουμε την Pro εμπειρία.


@ First Rule of Pro, όπως θα έλεγε και ο Τάιλερ στο Fight Club. We talk about Pro!

@ Second Rule of Pro. We talk a lot about Pro!

Και πάμε τώρα στα ουσιαστικά:

@ Δεν είναι PROper να έχεις κονσόλα και να μην έχεις το PRO. Όταν μαζεύονται οι φίλοι τι θα κάνετε; Θα τους βάλεις να σε βλέπουν να παίζεις Tomb Raider;

@ Δεν είναι PROper να παρατάς ένα ματσάκι στην μέση, ιδίως όταν χάνεις. Είναι μεγαλύτερη ξεφτίλα και από 10-0 ημίχρονο.

@ Δεν είναι PROper, να μιλάς για διαιτησία, όταν ξέρεις πολύ καλά πως σπάνια κάνει λάθος στο off side ο αλγόριθμος. Έλεος!

@ Δεν είναι PROper σε ένα παιχνίδι να μην υπάρχει καζούρα, είναι το 80% της διασκέδασης. Εάν στο τέταρτο σου έχει κάνει χατ ρικ ο Σαλπιγγίδης και κουδούνια να σου κρεμάσουν, σου αξίζει.

@ Δεν είναι PROper να απαντάς στο τηλέφωνο την ώρα του ματς, ειδικά όταν σε παίρνει γκόμενα. Αν το κάνεις, να περιμένεις ότι κοσμητικά επίθετα τύπου παντοφλάκιας, στρίνγκος και καραβοκύρης θα έχουν την τιμητική τους.

@ Δεν είναι PROper να κάνει pause το ματς, την ώρα που ο άλλος έχει momentum, με πρόφαση ότι θα κρυώσουν τα σουβλάκια. Το Pro είναι συλλογική διαδικασία και αν χρειαστεί θα χάσεις και θα τα φας και κρύα, δεν έγινε και τίποτα.

@ Δεν είναι PROper η επιλογή ομάδας να είναι κολλημένη στην Ρεαλ ή την Μπαγερν. Το ποδοσφαιράκι έχει 300 ομάδες, δεν χρειάζεται να έχεις εσύ πάντα την καλύτερη. Γκολ με τον Ρονάλντο βάζει και η γκόμενα που σε έπαιρνε τηλέφωνο παραπάνω.

@ Δεν είναι PROper η εκτόξευση χειριστηρίων και γενικά οι βίαιες αντιδράσεις (ζημίες σε τοίχους, τουμπάρισμα τραπεζοκαθισμάτων). Εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις όπως αυτή που βλέπετε στο βίντεο παρακάτω.


Συνοψίζοντας λοιπόν. PROper είναι να προσπαθείς να γυρίσεις ένα ματς με την Γουοτφορντ κόντρα στη Ρεαλ από 0-3 ημίχρονο, ακούγοντας το τηλέφωνο σου να χτυπά ακατάπαυστα από γκομενα που στο παρελθόν σου εχει ρίξει 4 χυλόπιτες, έχοντας 3 δοκάρια και δυο χαμένα πέναλτι, χωρίς μέχρι εκείνο το σημείο να έχεις προβεί σε καταστροφές.

ΣΩΣΤΟΣ PROPERMAN
Ο Δημήτρης Καπατσώρης
Δεν είναι PROper Δεν είναι PROper Reviewed by Unknown on 8:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.