Η λάμα που θα σε κάνει ήρωα
Στην εποχή που το κινητό κάνει τα πάντα, ακόμα και καφέ επικοινωνώντας μέσω Bluetooth με την καφετιέρα, το properman.gr αποθεώνει ένα από τα πιο αρχαία μα απαραίτητα εργαλεία, που δεν πρέπει να λείπει από την ανδρική τσέπη: τον σουγιάΜία από τις πιο δυνατές παιδικές μου εικόνες στο οικογενειακό τραπέζι, ήταν η γιαγιά μου να μοιράζει σε όλους μαχαίρια μαζί με τα πιρούνια, εκτός από τον παππού μου. Αυτός χρησιμοποιούσε πάντα τον δικό του σουγιά για να κόψει το φαγητό του, ενώ όποτε τύχαινε να τα μοιράσει κάποιος άλλος, το επέστρεφε καθαρό. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και πολλές φορές τον ρώτησα γεμάτος απορία γιατί το κάνει αυτό, για να πάρω την απάντηση ότι ένας άνδρας πρέπει πάντα να έχει μαζί του έναν σουγιά.
 
 
Τα χρόνια πέρασαν και μεγαλώνοντας τον είδα πολλές φορές να λύνει μπροστά μου μικρά καθημερινά προβλήματα με αυτό το εργαλείο, εκεί που όλοι οι άλλοι άνδρες της παρέας είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Από το να κόψει ένα μικρό σχοινί ή να ανοίξει ένα κουτί, μέχρι να καθαρίσει ένα μήλο που κουβαλούσε μαζί του για κολατσιό, την ώρα που οι άλλοι έψαχναν για νερό.
Θα μου πεις τώρα, τι είμαι κανένας πρωτόγονος, να κουβαλάω μαζί μου μαχαίρι; Και πόσες φορές μπορεί να σου χρειαστεί αυτό, ούτως ώστε να έχει αξία να προσθέσεις το βάρος του σε αυτά τα πολλά που ήδη κουβαλάει ένας άνδρας μαζί του; Είναι δηλαδή περισσότερο χρήσιμα, τα καλώδια, τα usb, οι φωτογραφικές μηχανές, τα πορτοφόλια και τα στυλό που γεμίζουν ανδρικές τσέπες και τσάντες;


Και πριν απαντήσεις, σκέψου πόσες φορές έχεις βρεθεί στη μέση του πουθενά, να φωνάζεις «ένα μαχαίρι ρε παιδιά»; Είτε γιατί θέλεις να απογυμνώσεις ένα καλώδιο, είτε για να κόψεις την ταμπέλα από ένα ρούχο, είτε για να ανοίξεις έναν αναθεματισμένο φάκελο χωρίς να κάνεις κομμάτια το εσωτερικό του. Εκεί δεν σε βοηθάει κανένα usb, κανένα καλώδιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο μοναδικός σου φίλος είναι ο σουγιάς, ειδικά όταν την δύσκολη «κατάσταση» παρακολουθεί μία γυναίκα και περιμένει λύση από τον άνδρα τον σωστό που έχει δίπλα της. Και δεν θα αναφερθώ τη χρήση του ως όπλο, που φυσικά είναι απευκταία, δεδομένου ότι ο σωστός άνδρας λύνει χωρίς «σίδερα» τις διαφορές του, παρά το γεγονός ότι σε πολλά μέρη της χώρας μας το να κουβαλάς μαχαίρι είναι ακόμα και τιμή. Δεν μιλάμε γι’ αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, αλλά για αυτές που θα γίνεις ο ήρωας της παρέας γιατί κατάφερες να καθαρίσεις το χώρο που ετοιμαζόσουν να απλώσεις την σκηνή σου στο κάμπινγκ ή να βιδώσεις με την μύτη του μία βίδα που δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιο από τα πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σου. Γι’ αυτό πρέπει να κουβαλάς έναν σουγιά μαζί σου και ίσως είναι καιρός να περάσεις την πόρτα αυτού του μαγαζιού με την αδιάφορη βιτρίνα που τους πουλάει, για να αγοράσεις έναν. Επιλογές υπάρχουν πάμπολλες και σε στυλ αλλά και σε χρηστικότητα - από μία απλή λάμα, έως πολυεργαλεία που θα σου λύσουν τα χέρια. Βρες αυτό που σου ταιριάζει και καν' το δικό σου για να γίνεις εσύ ο σούπερ ήρωας την επόμενη φορά που θα προκύψει το πρόβλημα.

Η λάμα που θα σε κάνει ήρωα Η λάμα που θα σε κάνει ήρωα Reviewed by Unknown on 9:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.