Μπι…όπως μπίραΚέρνα το εαυτό σου ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα – χωρίς να σου καίγεται καρφί για την ώρα – και άραξε με το βιβλίο του Τομ ανά χείρας. Ποιανού Τομ; Μα φυσικά του φοβερού και τρομερού Τομ Ρόμπινς.


Μπι, όπως μπίρα λοιπόν κι εδώ έχουμε ένα βιβλίο για μικρά και… μεγάλα παιδιά, που σε κάνει να σκεφτείς γελώντας και να γελάσεις σκεπτόμενος.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένας πλανήτης που οι κάτοικοί του κατανάλωναν τριάντα έξι δισεκατομμύρια μπίρα τον χρόνο (ισχύει, googlάρετέ το αν δεν μας πιστεύετε). Ανάμεσα σε αυτούς που επηρεάζονται απ’ όλα τα παρελκόμενα της μπίρας – μπουρμπουλήθρες, ρεψίματα και άλλα πολλά, ήταν και μια τετραπέρατη μαθήτρια του νηπιαγωγείου, η Γκρέισι, η ταλαιπωρημένη μητέρα της, ο αναίσθητος πατέρας της, ο επαναστάτης θείος της κι ένας μαγικός εισβολέας από έναν άλλο κόσμο… μέσα στον κόσμο μας. 

Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται εξωπραγματικά, έχετε απόλυτο δίκιο. Γιατί αυτός είναι ο Τομ Ρόμπινς. Εξωπραγματικός μα ρεαλιστικά ανθρώπινος ταυτόχρονα. Αιώνια αντικομφορμιστής, εισδύει εις βάθος στην ψυχή των παιδιών και στο υπέρτατο νόημα ενός ποτηριού παγωμένης μπιρίτσας. Με μόνιμη ασπίδα του το χιούμορ και την ειλικρίνεια, καταφέρνει να μας μεταφέρει σε έναν άλλο… αφρώδη κόσμο. Χαριτωμένο και χαλαρωτικό, θα σε κάνει για ακόμη μια φορά να ονειρευτείς ότι στην επόμενη ζωή θα καταφέρεις να γίνεις τόσο χαΐστας όσο κι ο Ρόμπινς.
Για όσους δε, στο τέλος αναρωτηθούν ποιο το νόημα αυτού που διάβασαν, έχουμε να σας πούμε ότι, εντάξει, δεν είναι ο Φύλακας στη σίκαλη, εδώ που τα λέμε. Είναι απείρως διασκεδαστικότερο! Κι αν ακόμη σας φανεί λιγάκι παιδικό, τότε θα σας απαντήσει ο ίδιος ο Ρόμπινς : « Ποτέ δεν είναι αργά να ζήσει κανείς ευτυχισμένα παιδικά χρόνια».
Καλή ανάγνωση.

Μπι…όπως μπίρα Μπι…όπως μπίρα Reviewed by Unknown on 8:42 PM Rating: 5
Powered by Blogger.