Η επιστήμη σηκώνει τα … ξυράφια ψηλά


Αν κάτι αναπτύσσεται σε αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια και αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, αυτό είναι τα γένια των ανδρών. Τα μούσια, έχουν κατακλύσει κάθε περιοχή της χώρας με αποτέλεσμα τα ξυραφάκια να σκονίζονται στις προθήκες των σούπερ μάρκετ και οι φαλτσέτες να σκουριάζουν στους πάγκους των μπαρμπέρικων. Είτε όμως είναι μόδα, είτε απλώς βαριέται ο καθένας να ξυριστεί, το μούσι είναι επιλογή στυλ και σαν τέτοιο εκφράζει κάτι για τον χαρακτήρα μας. Ή τουλάχιστον, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, το κάνει να εκφράζει κάτι. Μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο το properman σας παρουσιάζει τι είναι αυτό που δείχνει για εσάς το μούσι και πως σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι σύμφωνα με αυτό.


Καθαρό πρόσωπο σημαίνει καθαριότητα

Οι δύο βασικές τάσεις είναι με τρίχες ή χωρίς και κάθε επιλογή έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα στους ανθρώπους που μας αντικρίζουν. Για χρόνια ολόκληρα υπήρχε η άποψη ότι για να είναι και να δείχνει ένας άνδρας καθαρός, πρέπει να είναι ξυρισμένος. Στις μέρες βέβαια η άποψη αυτή έχει αλλάξει. Τι λέει γι’ αυτό όμως η επιστήμη; Υπάρχουν πολλές έρευνες που δίνουν μεγάλη έμφαση στο μήκος της τρίχας του προσώπου και πολλές απ’ αυτές καταλήγουν στο ότι αν είναι να αφήσεις γένια κάν’ το με ρέγουλα. Τα γένια τριών ημερών, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για να δείχνεις καθαρός, μα τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ξυρισμένο πρόσωπο. Βέβαια στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά προϊόντα για να περιποιηθεί κανείς ένα πλούσιο μούσι, πέρα από το τριμάρισμα με τη μηχανή ή το ξύρισμα στις άκρες, μα όπως και να έχει η εικόνα του καθαρού προσώπου σου δίνει άλλες εντολές στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Όψη Λεωνίδα στους 300

Ένα ακόμα θέμα που πρέπει να ερευνήσουμε είναι το τι λένε τα γένια μας για την ιδιοσυγκρασία μας. Ένας άντρας με τρίχες στο πρόσωπο σίγουρα φαντάζει πιο επιθετικός και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνουν και πολλές έρευνες. Σε μία απ’ αυτές οι επιστήμονες ζήτησαν από άνδρες με γένια αλλά και ξυρισμένους να κάνουν τις ίδιες γκριμάτσες και μαντέψτε ποια ήταν τα αποτελέσματα. Φυσικά οι μουσάτοι έδειχναν πιο επιθετικοί και πώς να μην δείχνουν δεδομένου ότι το μούσι είναι ένδειξη τρεχούμενης τεστοστερόνης.
Και αν δεν σας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για εσάς, έχετε υπόψη σας ότι τα γένια επιδρούν και στην ίδια τη δική σας προσωπικότητα και πως βλέπεται τα πράγματα. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να το φωνάζει όπως πιο πάνω, είναι δεδομένο ότι όταν έχουμε γένια βλέπουμε τον εαυτό μας, πολύ πιο «ματσό». Και είναι λογικό. Δεν γίνεται να βλέπουμε τον απέναντι μουσάτο, λιοντάρι και τον εαυτό μας γατάκι…
Σε ένα άλλο πόνημα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τα μούσια και το μήκος τους συνδέονται με την ηλικία και την ωριμότητα, ενώ σε αυτήν εδώ εδώ βλέπουμε σύνδεση με την δύναμη και την αρρενωπότητα και μάλιστα όσο μεγαλύτερα τα μούσια τόσο πιο αρρενωπός ο άνδρας!


Τρίχα και εργασία
Ένας σημαντικός τομέας στη ζωή ενός άνδρα είναι η εργασία και η καριέρα… Πως αντιμετωπίζονται εκεί τα γένια; Έρευνες λένε χαρακτηριστικά πως τα μούσια συνδέονται με καριέρες λιγότερο συντηρητικές, όπως καθηγητές πανεπιστημίου και καλλιτέχνες, ενώ οι ξυρισμένοι είναι πιο συχνά δικηγόροι, πολιτικοί ή γιατροί. Βέβαια κάτι τέτοιο στην χώρα μας δεν ισχύει, δεδομένου ότι οι περισσότεροι πλέον έχουν μούσια, ενώ η έρευνα χρονολογείται και γύρω στο 1990, για να μην συνυπολογίσω και την ανεργία. Σε αυτό που είναι κάθετοι οι επιστήμονες είναι πως όταν πας σε μία συνέντευξη πρέπει να είσαι ή καλά ξυρισμένος ή να έχεις αφήσει μούσι μεγαλύτερο κατά πολύ απ’ αυτό των τριών ημερών, γιατί αλλιώς θα δείχνεις ατημέλητος και λιγότερο ικανός για την εργασία που προτίθεσαι να αναλάβεις.

Είναι τα γένια ελκυστικά;
Πάμε τώρα στο … «χοντρό πακέτο», που έχει να κάνει φυσικά με το πώς βλέπουν οι γυναίκες τους άντρες με τα γένια. Και μαντέψτε, δεν υπάρχει σαφής απάντηση; Τι περίεργο; Παρά ταύτα υπάρχει μία έρευνα, που έχει καταλήξει σε μία γενική θεώρηση και αυτή έχει να κάνει με τα γένια τριών ημερών. Αυτά προτιμούν οι γυναίκες όταν τις ρωτήσεις για τις τρίχες του ανδρικού προσώπου, ενώ πολλά έρχονται μαζί με αυτά. Όπως δηλαδή ότι οι τριχωτοί, κλασικά, φαίνονται περισσότερο άνδρες και ως τέτοιοι θεωρούνται καλύτεροι «πάροχοι», ενώ συνεχίζει ο ξυρισμένος να δείχνει πιο καθαρός ακόμα και στα γυναικεία μάτια. Μάλιστα υπάρχει μία άλλη έρευνα η οποία αναφέρει ότι οι άνδρες που βρίσκονται σε έναν ευτυχισμένο γάμο, έχουν την τάση να αφήνουν τα γένια τους να μεγαλώνουν ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες ξυρίζονται με την ελπίδα ότι φαίνονται πιο ασφαλείς και πιο εύκολα προσεγγίσιμοι από τις γυναίκες.

Σκέψου πριν αποφασίσεις…
Με όλα τα παραπάνω σαν δεδομένο, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι το μούσι δεν είναι κάτι που μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αδιάφορο. Κάτι συμβολίζει, κάτι κάνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι στυλ και το στυλ έχει δημιουργηθεί για να σε εκφράζει. Οπότε πρέπει να σκεφτείς δύο και τρεις φορές την επόμενη φορά που βαριέσαι να ξυριστείς, αν θέλεις να έχεις τα χαρακτηριστικά που προσδίδει το μούσι ή θέλεις να έχεις μια άλλη όψη.
Η επιστήμη σηκώνει τα … ξυράφια ψηλά Η επιστήμη σηκώνει τα … ξυράφια ψηλά Reviewed by Unknown on 11:32 AM Rating: 5
Powered by Blogger.